Pripreme za blagdan Svih svetih

Uoči blagdana Svih svetih, 1. studenog, podružnice Zagrebačkog holdinga d.o.o.m užurbano se pripremaju kako bi usluge građanima uoči i na taj dan bile što kvalitetnije. U podružnici Gradska groblja ovih dana rade na uređenju okoliša zagrebačkih groblja. Prema riječima voditeljice podružnice Gradska groblja Ljerke Čosić djelatnici se za ovaj blagdan pripremaju tijekom cijele godine.

- Pred blagdan Svih svetih radovi na uređenju se naravno intenziviraju, no naši djelatnici i tijekom cijele godine održavaju sva naša groblja. Sada se radi na čišćenju lišća, šišanju živice, sadnji ukrasnog cvijeća, rušenju suhih stabala, a na nekim mjestima se i kosi. Obzirom da građani i ovih dana u većem broju obilaze grobove, zamolila bih ih da i koriste javni prijevoz, kako bi se izbjegle gužve. Na blagdan Svih svetih javni prijevoz prema gradskim grobljima bit će organiziran kao i svake godine - rekla je Ljerka Ćosić.

Izmjene u voznom redu 29., 30. i 31. listopada te 2. studenoga
 
 


U podružnici ZET uoči blagdana i 2. studenog uvodi izmjene u voznom redu na nekim autobusnim linijama.

 - U ponedjeljak, 29., utorak, 30. i srijedu 31. listopada, na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se vozni red radnog dana koji će po potrebi biti reduciran, a redukcija se planira na linijama:

109 Črnomerec – Dugave, 114 Ljubljanica – Prečko, 115 Ljubljanica – Špansko, 121 Črnomerec – Karažnik – Gajnice, 172 Zagreb (Črnomerec) – Zaprešić, 219 Glavni kolodvor – Sloboština, 221 Glavni kolodvor – Travno, 223 Dubrava – Trnovčica – Dubec, 234 Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište i 268 Zagreb (Glavni kolodvor) – Velika Gorica. 

- U petak, 2. studenoga, u primjeni će biti subotnji vozni red, osim autobusnih linija na kojima će biti primijenjen vozni red radnog dana, a to su:

107 Jankomir – Žitnjak, 140 Mihaljevac – Sljeme, 159 Savski most – Strmec Odranski, 204 Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska – Kvaternikov trg, 222 Remetinec – Žitnjak, 225 Sesvete – Kozari Bok i 232 Dubrava – Jazbina. 

Isto tako, po posebnom voznom redu, koji će biti dostupan na terminalima i početno-krajnjim stajalištima, prometovat će sljedeće linije:

109 Črnomerec – Dugave, 228 Svetice – Rebro – Svetice i 268 Zagreb (Glavni kolodvor) – Velika Gorica.