Predstavnici UNDP-a Ruske Federacije u Zagrebačkom holdingu

Predstavnici UNDP-a (United Nations Development Programme) Ruske Federacije, koji se u Hrvatskoj nalaze na studijskom putovanju, danas su posjetili Direkciju Zagrebačkog holdinga d.o.o. te podružnicu Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo (GSKG).Glavne teme sastanka bile su iskustva u provedbi programa SGE – Sustavnog gospodarenja energijom u gradovima i općinama, a posebno obnova i održavanje zgrada.

Na sastanku su bili predstavnica UNDP-a Hrvatske Jelena Kremenjaš te voditelj EE Tima ZGH  Zoran Nad koji je mladim ruskim stručnjacima za energetskom efikasnost održao prezentaciju o provedbi i rezultatima projekta SGE u Zagrebačkom holdingu. Nad je istaknuo  kako je projekt sustavnog gospodarenja energijom započeo 5. lipnja 2011. te da bi do listopada 2012. trebao biti proveden u svim podružnicama tvrtke. Jedan je od najvažnijih rezultata provedbe ovog programa, naglasio je, ušteda od 10 do 30 posto u potrošnji energije, što bitno pridonosi smanjenju troškova operativnog poslovanja.

Predstavnici UNDP-a Ruske Federacije pohvalili su napore koje Zagrebački holding ulaže u učinkovito gospodarenje energijom u svojim objektima, predstavivši ukratko iskustva iz Rusije. Istaknuli su da se i u njihovoj zemlji provode slični projekti te da se tvrtke zadužene za upravljanje stambenim objektima, od prije nekoliko godina, nalaze isključivo u privatnom vlasništvu.

Nakon prezentacije u Direkciji stručnjaci iz Ruske Federacije nastavili su svoj posjet u podružnici GSKG, koja upravlja s čak 85 posto stambenih objekata u Zagrebu.