Predsjednik Uprave i ministrica obišli Jakuševec i ZOV

Odlagalište otpada na Jakuševcu i Zagrebačke otpadne vode danas su obišle delegacije Zagrebačkog holdinga d.o.o., Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Gradske uprave i Gradske skupštine Grada Zagreba.
 
Obilaskom jakuševečkog odlagališta te svih postrojenja za pročišćavanje vode u ZOV-u predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić sa suradnicima su htjeli provjeriti postojeće stanje na lokacijama i objektima.

Delegacija je autobusom obišla cijelo područje odlagališta otpada na Jakuševcu te se zaustavila na samom vrhu zelenog brda, a u futurističkoj vizuri Zagrebačkih otpadnih voda uvjerili su se kako se u modernim pogonima čiste otpadne vode.

Mininstrica Holy prigodom obilaska odlagališta istaknula je kako je završena javna rasprava o novom zakonu o otpadu te da se trenutno rješavaju pristigle primjedbe. Nakon toga, kaže Holy, očekuje se donošenje zakona koji će promijeniti postojeće stanje.
 
Podsjetimo, u Zagrebu se 2011. godine odložilo 331.026 tona otpada, a u prva četiri mjeseca ove godine odloženo je 8 posto manje nego u istom periodu prošle godine, tj. 102.553 tone

FOTOGALERIJA