Predavanje „Proljetna čarolija ljetnica-savjeti za uređenje vrtova i balkona"

Možete li  zamisliti Zagreb bez parkova i njegovih cvjetnih gredica? Možete li zamisliti svoj vrt bez cvijeća? Cvijeće je oduvijek inspiriralo mnoge pjesnike, književnike, umjetnike i bez sumnje je jedan od najvećih ukrasa ovog svijeta.
                                                          
S velikim vas zadovoljstvom pozivamo na predavanje, koje ovog puta dolazi iz Zrinjevca. Na predavanju će biti riječ o jednogodišnjem bilju ili ljetnicama (u istoj godini niknu iz sjemena, prolistaju, procvjetaju i daju sjeme), koje se odlikuje brzim rastom i prekrasnim cvjetovima od proljeća, ljeta pa sve do prvih dana zime. U ovu skupinu spadaju i višegodišnje cvjetnice, ali se zbog naših klimatskih uvjeta tretiraju kao jednoljetnice, dakle i o njima ćemo govoriti.  Početak svibnja upravo je idealno vrijeme za njihovu sadnju i ilustracije radi, to je svo ono bilje koje vidimo u zagrebačkim parkovima od proljeća pa sve do zime.
 
Predavanje će održati  Vesna Čuljat, magistrica inž. hortikulture, članica tima organizatora sajma Floraart i šefica proizvodnje u podružnici Zrinjevac. Kroz svoje predavanje pokušat će vam prenijeti bogato iskustvo u poznavanju bilja, njegovoj njezi i uzgoju, te veliku ljubav prema cvijeću, hortikulturi i Zagrebu. Također, Vesna će odgovoriti na sva vaša pitanja u vezi prihrane bilja, njegove nabavke i ostalog materijala za vrt, kao i razmijeniti ideje o maštovitim kombinacijama, bojama u vrtu…
 
I za kraj malo o cvjetnim gredicama grada Zagreba i međunarodnoj izložbi cvijeća „Floraart“.
 
Pridružite nam se u Centru za korisnike, Ulica grada Vukovara 41, dvorana Sljeme, u četvrtak 25. travnja, u 11 sati.
 
S radošću vas očekujemo.

 

Poveznica na facebook event.