Potpisan ugovor za prvu reciklažnu asfaltnu bazu u ovom dijelu Europe

U Direkciji Zagrebačkog holdinga d.o.o. danas je potpisan Ugovor o izgradnji reciklažne, asfaltne baze u Rakitju, prve u ovom dijelu Europe koja se temelji na tehnologiji recikliranja starog asfalta pa time donosi značajne uštede u sirovinama i materijalu te doprinosi  ekološki osviještenom poslovanju.

Zagrebački holding potpisao je ugovor vrijedan 30 850 000 kuna  s njemačkom tvrtkom Benninghoven, a  u ime Zagrebačkog holdinga i podružnice Zagrebačke ceste potpisali su ga predsjednik Uprave Ivo Čović i voditelj podružnice Alen Gospočić, dok je njemačku tvrtku zastupao zamjenik predsjednika Uprave Benninghoven Ralf Port.

Predsjednik Uprave ZGH Ivo Čović izrazio je zadovoljstvo što će tvrtka Benninghoven , poznata po primjeni i izgradnji ekoloških  i resursno efikasnih postrojenja, sudjelovati u ovoj, za Grad Zagreb i Zagrebački holding, iznimno važnoj investiciji.

„Drago mi je što ćemo biti među prvim tvrtkama u Europi, koje koriste ovu vrstu tehnologije, što je potvrda da poslujemo društveno odgovorno. Vjerujem da ćemo radove završiti u predviđenom roku te da ćemo svi biti zadovoljni nakon uspješne realizacije posla“,  rekao je Ivo Čović.

Zamjenik predsjednika Uprave Benninghovena Ralf Port  istaknuo  je kako se primjena novih tehnologija u reciklaži asfalta pokazala vrlo efikasnom.

„Veselim se suradnji sa Zagrebačkim holdingom, a posebno stoga što ćemo po prvi puta u Hrvatskoj instalirati asfaltnu bazu koja funkcionira na novim, ekološkim tehnologijama. Ovo bi mogao biti kamen temeljac za daljnju implementaciju ovakvih tehnologija i u ostatku Hrvatske- rekao je Ralf Port.

Predviđeno vrijeme za završetak izgradnje reciklažne asfaltne baze je sredina srpnja ove godine.