Počinju Interliber, INFO,Sajam glazbe i multimedije i ZimSki

Zagrebački velesajam danas je  predstavio sajmove koji nas očekuju sljedeći tjedan; za sve knjigoljupce INTERLIBER, INFO, Sajam glazbe & multimedije te atraktivni Zimski Show i educa.hr. O  bogatim sajamskim događanjima od 13. – 18. 11. 2012. govorili su Milan Trbojević, direktor Zagrebačkog velesajma i suradnici, gosti Neven Antičević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara; Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta; Ozren Muller, suorganizator sajma ZimSki Show i Ernest Kiseljak.

Na sajmovima izlaže 462 izlagača iz 20 zemalja na 19 800 m2 izložbenog prostora u paviljonima 5, 6, 7, 7a, 8, Kongresnoj dvorani, Zimskom vrtu i na otvorenom prostoru Zagrebačkog velesajma. Svečano otvorenje bit će 13. studenog 2012. g. u 11,00 sati na pozornici u paviljonu 6. INTERLIBER će otvoriti gospođa Andrea Zlatar, ministrica kulture Republike Hrvatske.
Ovogodišnji se Interliber, 35. međunarodni sajam knjiga i učila održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i već tradicionalno predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.
 
PREDSTAVLJANJE NOVIH KNJIGA I NJIHOVIH AUTORa
Kao i svake godine i ove vas na Interliberu očekuje pregršt novih naslova za sve knjigoljupce. Spomenut ćemo prof. Mirjanu Krizmanić s knjigom „A što sad?“, vodećeg domaćeg Masterchefa Radovana Marčića i knjigu recepata „Uživajte samnom“, Zorana Ferića i njegovu novu knjigu eseja „Apsurd je zarazna bolest“, najprevođeniju hrvatsku autoricu Slavenku Drakulić „Optužena“, legendarnog redatelja Vladu Štefančića i njegovu autobiografsku priču „Zabavljač“.
Svi ljubitelji serije romana Imprimatur, Secretum i Veritas razveselit će vijest da će moći kupiti novi nastavak pod nazivom „Mysterium“, autora Rite Monaldi i Francesca Sortija.Novitet je i monumentalni roman „Paralelne pripovijesti“ Pétera Nádasa, jednoga od najboljih suvremenih svjetskih pisaca i kandidata za Nobelovu nagradu.

Među novim izdanjima je i knjiga jedne od najvećih novinarskih zvijezda SAD-a Fareeda Zakarije „Budućnost slobode“, koja u pitanje dovodi ustaljena mišljenja o demokraciji te nas na provokativan način poziva da promislimo je li demokracija uvijek dovoljna.
John Grinder i Carmen Bostic St.Clair, osnivači NLP-a i New code NLP-a predstavit će i potpisivati knjigu „NLP New Code“. Također će i najaviti New Code NLP Kongres koji će se održati u Zagrebu. Tko je sudjelovao u spašavanju K. Žihe i pronalaženju tijela V. Šuška u bespuću Himalaje? Odgovore možete dobiti na predstavljanju knjige Kalmana Žihe „U bespuću Himalaje“.
Prof.dr. Darko Ujević na Interliberu predstavit će dvije knjige: „Put izazova“ i „Kako unaprijediti životne navike na putu izazova“. U izdanju take&make edicije na Interliberu će ove godine biti predstavljena kolaž knjižica Dioklecijanova palača.
U suradnji Ministarstvom kulture na Interliberu će biti organizirana Izložba francuskog stripa. Autorica Tamara Teković vlasnica je više od 4000 naslova te najveća kolekcionarka u regiji. Postavit će Izložbu starih slikovnica koje datiraju još iz 19. stoljeća. Bit će upriličeni razgovori o kolekcionarstvu i samoj vrijednosti slikovnica te svakodnevna predstavljanja ilustratora i slikovnica određenog razdoblja.
Andrija Maurović, crtač stripova, često nazivan ocem hrvatskog stripa za vrijeme svog plodnog stvaralaštva ilustrirao je i oko 300njak naslovnica knjiga.  Dio njegovog manje poznatog opusa, oko 150 naslovnica knjiga mahom hrvatskih pripovjedača izložit će se na ovogodišnjem Interliberu u organizaciji antikvarijata „Mali neboder“ iz Rijeke.
 
IZLOŽBA 200 GODINA BRAĆE GRIMm
U organizaciji Hrvatske dječje knjige nastupit će nakladnici hrvatske dječje knjige, specijalizirani za dječju i omladinsku knjigu.Na njihovom štandu bit će postavljena izložba 200 godina braće Grimm.
Unutar prostora izložbe predviđen je Autorski kutak u kojem će autori: pisci i ilustratori potpisivati kupljene knjige. U autorskom kutku srest ćete tako Edu Popovića, Vladu Štefančića, Dariju Žilić, Ankicu Tomić, Aleksandru Orlić, Radovana Maričića,

Nevu Mihalić, Zdenka Bašića i druge

.

Pročitam knjigu dobijem knjigu akcija je poticanja čitanja udruge Hrvatska dječja knjiga u kojoj svako dijete koje pročita naglas jednu od ponuđenih knjiga (slikovnica) dobiva pročitanu knjigu na dar. Akcija će se održavati svaki dan u dva termina po jedan sat (u 13.00 i u 18.00 sati).
Ovca u kutiji je književna nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu, a dodjeljuje se od 2005. godine.
S ciljem daljnjeg razvijanja kulturnih veza i suradnje između nakladnika Hrvatske i Bosne i Hercegovine, jedanaestu godinu za redom na INTERLIBERU sudjeluje Zadužbina „Petar Kočić“ iz Banja Luke.
 
Educa.hr, 2. međunarodni sajam obrazovanja, stručnog usavršavanja, upravljanja ljudskim potencijalima i zapošljavanja održat će u okviru Interlibera u paviljonu 6.Pokretanjem ovog projekta Zagrebački velesajam želi objediniti na jednom prostoru sve smotre, sajmove i slična događanja koja se bave obrazovanjem, usavršavanjem i razvojem karijere.
Od 13. do 18. studenog, istovremeno s Interliberom, Educa.hr i ZimSki show-om, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, na Zagrebačkom velesajmu održava se sajam informacijskih tehnologija INFO te Sajam glazbe.
Sajam INFO, koji je nakon šest godina ponovno vraćen na kalendar priredbi ZV-a, sastoji se od stručnog i zabavnog dijela.  U okviru stručnog dijela, od 15. do 17. studenog, uz izložbeni dio  održat će se  kvalitetni B2B susreti i stručni skupovi.
 
Partneri ovogodišnjeg Sajma su: Prva hrvatska otvorena tvornica softvera (Software Factory by CISEx) kojoj će se moći pridružiti svi zainteresirani posjetitelji, DIGITAL SIGNAGE – DISICon koji će ovogodišnji INFO obogatiti najsuvremenijim tehnologijama i aplikacijama te CARNet, hrvatska akademska i istraživačka mreža.
Uz obilježavanje 20 godina Interneta u Hrvatskoj, CARNet će u sklopu programa sajma posjetiteljima nastojati približiti iskorake koje je Internet donio prvenstveno u području obrazovanja. Tako će pod sloganom „CARNet > Internet“ (CARNet više od Interneta), CARNet predstaviti dio svojih usluga namijenjenih pripadnicima školske zajednice, ali i drugim korisnicima.
 
CARNetov program (u prilogu) donosi niz predavanja, prezentacija, zanimljivih događanja i radionica koje će se baviti aktualnim temama kao što su digitalne knjige, otvoreni obrazovni sadržaji, virtualni identitet te sigurno korištenje Interneta i društvenih mreža te servisa na Internetu. Više na http://www.carnet.hr/info2012.
Zabavni dio, od 13. do 18. studenog, obuhvaća: gaming, retro računala i mobitele, laser show te prigodnu prodaju.
Pratite nas i na Facebooku na adresi http://www.facebook.com/INFOSajam
 
Na Sajmu glazbe posjetitelji će imati priliku razgledati bogatu ponudu svjetskih proizvođača glazbala, glazbene opreme i profesionalne audio opreme.Partner ovogodišnjeg Sajma glazbe je tvrtka EuroUnit iz Čakovca. Od brojnih pratećih sadržaja posebno zanimljive bit će radionice za glazbenike profesionalce i amatere, studente, učenike  i sve one koji žele dobiti što više saznanja iz tog područja.
 
Neće izostati ni zabavne igre s vrijednim nagradama poput raznih glazbenih instrumenata.Istovremeno će se održati i aukcijska prodaja glazbala i glazbene opreme uz nevjerojatno niske početne cijene. Za sve posjetitelje Sajma osigurani su i prigodni popusti za nabavku glazbala ili opreme. U prilogu nalaze se stručno-prateći programi za Sajam INFO i Sajam glazbe.
 
ZimSKI SHOW biti će centar sportskih aktivnosti, energije, razmjene ideja, talenta i navale adrenalina.Cilj sajma je promocija svih oblika outdoor aktivnosti i uključivanje u isto što većeg broja ljudi bez obzira na dobnu granicu. Ove godine pripremili smo još atraktivniji program izlaganja, natjecanja, modnih revija, nagradnih igara uz predstavljanje novih sportskih tehnika i tehnologija, te upoznavanje ski i snowboard škola. Posebno naglašavamo IGLOO - edukativni panel u organizaciji PR-event sport-a i portala Skijanje.hr koji okuplja vodeće sportaše i stručnjake, te će Vam pružiti sve važne informacije o pripremama za sezonu, održavanju opreme, putnom osiguranju i ostalim interesantnim temama.
Tijekom četiri dana druženja očekuje Vas AFTER SKI PARTY uz organizirane koncerte, a za svakodnevni glazbeni doživljaj biti će zadužen DJ mini booth.
OUTdoor je IN !
 
U Chill Out zoni o organizaciji Surfmanie za one najmlađe imamo mini showboard rampu, snowArt program crtanja snowboard motiva kao i bezbroj igrica uz prisustvo animatora i učitelja. Predstavit će se putničke agencije sa kompletnom ponudom domaćih i svjetskih skijališta za predstojeću sezonu. Osim skijaških destinacija, na ZimSkom će također biti predstavljena ponuda opreme za zimske sportove i outdoor aktivnosti, vitaminskih i mineralnih dodataka prehrani za sportaše, fitness, destinacije i oprema za adrenalinske aktivnosti.
Kao najava sajma organiziran je Grafiti Jam - facebook natječaj grafitera uz vrijedan fond nagrada. Nagrada za najbolji grafit dodijelit će se na ZimSkom show-u! Tijekom sajma održat će se i modna revija zimske surf opreme.
 
ZimSki je mjesto sportskih novosti, raznolikosti, edukacije, druženja  i ultimativne zabave!
 
 
sajam datum održavanja paviljon radno vrijeme
 
Interliber
 
 
13. - 18. 11.
 
 
5, 6
10.00 - 19.00 sati
pet i sub
10.00 – 21.00
 
INFO
 
15. – 17. 11.
 
 
7, 8b, Kongresna dvorana i Zimski vrt
10.00 - 19.00 sati
 
 
Sajam glazbe i multimedije - 
 
13. - 18. 11.
 
 
7, 7a
 
10.00 - 19.00 sati
 
ZimSki Show
 
 
15. – 18. 11.
 
 
8
 
10.00 - 19.00 sati
educa.hr  
13. - 18. 11.
 
 
6
 
10.00 - 19.00 sati
 
 
Cijene ulaznica za SAJAM GLAZBE I MULTIMEDIJE (paviljon 7, 7a):
Dnevna ulaznica                                                                                           15,00 kuna
Dnevna ulaznica za učenike, studente i umirovljenike                                             10,00 kuna
 
Dnevna ulaznica može se koristiti tri puta za ulaz, tri puta za izlaz.
Za organizirani grupe 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20 % na cijene ulaznica.
 
Ulaz na sajmove INTERLIBER, educa.hr, ZIMSKI SHOW i INFO POSLOVNE DANE za sve posjetitelje je besplatan.
 
AGM: popust od 20 do 70 posto!!
Podružnica AGM na sajmu će imati u ponudi sve raspoložive naslove s popustima od 20% pa do 70%.
 
Nalazit će se na dvije lokacije (iste kao i prošle godine): paviljon 5, štand 2B i u šatoru u prolazu između paviljona 5 i 6.
 
Iz programa izdvajamo promocije naših novih naslova na glavnoj pozornici ZV i to:
 
Četvrtak 15.11. u 18.30 h Irena Matijašević Danska H₂0
Nedjelja 18.11. u 11.00 h Franjo Nagulov Signali
Nedjelja 18.11. u 12.00 h Maja Klarić Život u ruksaku
  Dobrodošli!

Podružnica Zagrebački velesajam