Pet strojeva za čišćenje snijega za Dalmaciju

Podružnica Zagrebačke ceste do danas je u snijegom zatrpanu Dalmaciju poslala pet strojeva za čišćenje snijega te jednako toliko radnika strojara.

U Vrgorac je poslano specijalizirano vozilo Unimog s montiranom frezom za čišćenje snijega, te  kombinirani stroj ICB. U Šibenik su stigla dva kombinirana stroja ICB, a u Imotski jedan.
 
U Zagrebu je i dalje angažirano svih 199 ekipa Zimske službe koje su u periodu od 01. studenog 2011. do 08. veljače gradske prometnice posipale s 5 000 tona soli, te 2 000 tona sipine. Na raspolaganju je još 5 000 tona, dok se do petka 10. veljače, ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvoljavali, očekuje nadopuna od još 3 500 tona.
 
Rano jutros poslane su ekipe na čišćenje brdskih  dionica koje su još pokrivene snijegom, a ralice izlaze na teren i na poziv građana. Brojevi telefona na koje se građani mogu obratiti su  01/6422 227 i 01/6422 228, a više informacija može se dobiti i na web stranici www.zgceste.hr.
 
Kada se očiste i posljednje brdske dionice prelazi se u fazu mirovanja te popunu baza sa soli. Prema najnovijim prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda iduće snježne padaline očekuju se u subotu, ali u puno manjem intenzitetu nego što je to bilo proteklih dana.
 
 
 

Podružnica Zagrebačke ceste