PARKiranje na Bundeku za Europski tjedan mobilnosti

U okviru Europskoga tjedna mobilnosti, koji traje traje od 16. do 22. rujna, u zagrebačkom parku Bundek,  15. i 16. rujna  održat će se manifestacija pod nazivom PARKiranje.

Cilj projekta je poticanje kretanja i tjelovježbe u gradovima, kao sastavnog dijela životnog stila te približavanje parkova svim dobnim skupinama kao mjesta rekreacije, odmora i opuštanja.

Bogat program će se održati na središnjoj pozornici zagrebačkog parka Bundek, a posjetitelji će, uz pomoć i u društvu instruktora, moderatora i promotorica, te poznatih sportaša i rekreativaca iz svijeta medija, glazbe i politike, tijekom cijeloga vikenda moći sudjelovati u brojnim aktivnostima.

Europski tjedan mobilnosti manifestacija je u organizaciji Ureda za okoliš Europske unije, kojoj je cilj poticanje javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađivanja okoliša prouzročenog povećanjem motornoga prometa u urbanim sredinama, a samim time i poticanje javne svijesti i aktivnosti usmjerenih poboljšanju kvalitete života građana europskih gradova. O važnosti i veličini ove manifestacije u europskim razmjerima najbolje svjedoči činjenica da je u obilježavanje te manifestacije danas aktivno uključeno više od 2000 europskih gradova.
  

Podružnica Upravljanje sportskim objektima