Ovo ljeto na Jarunu 800 ležaljki za sunce

Nakon uspješne zimske sezone, djelatnici podružnice Upravljanje sportskim objektima sve su snage usmjerili na nadolazeću ljetnu sezonu u kojoj su za građane pripremili brojne programe kao i neke osvježavajuće novosti na Jarunu.

O projektima podružnice te ljetu na sportskim objetima u Zagrebu u današnjoj emisiji Radio Sljemena "Zagrebački razgovori" govorio je voditelj podružnice Upravljanje sportskim objektima Ivo Erić.

-Podizanjem plave zastave na Jarunu i Bundeku 5. lipnja službeno započinje ljetna kupališna sezona. Plava zastava, kao međunarodni standard čistioće i sigurnosti plaža i pratećih objekata, na Jarunu je prvi put postavljena 2004. godine i od tada nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj od utapanja. Uoči samog otvorenja sezone naši djelatnici marljivo rade na pripremama travnjaka, kupališta, promatračnica za spasioca i ostaloga. Ono što će sve jarunske kupače zasigurno jako razveseliti je čak 800 ležaljki za sunčanje koje ćemo postaviti diljem Jaruna. Na Jarunu će svi posjetitelji moći uživati i u brojnim dodatnim sadržajima koje im tamo nudimo, kao što je odbojka na pijesku, bočalište, sjenice za odmor, roštilj, igrališta za djecu, a u dogovoru s Gradom upravo obnjavljamo i popularni skate park. Jarun će ove godine nuditi  i druge zabavne i sportske programe. Tako će se 9. lipnja održati veliki aero meeting, zatim popularni In music festival te Europsko prvenstvo u kajaku.  I Bundek je u ljetnim mjesecima također iznimno popularna i posjećena destinacija, a 30. svibnja počinje Floraart koja ga uvodi u jednu novu estetsku dimenziju.  Na Bundeku smo također pripremili brojne zanimljive, ljetne programe kao što je kino na otvorenom, različiti koncerti, dok će sezonu zatvoriti tradicionalni Rujanfest- rekao je Ivo Erić.

U očekivanju ljetnih programa, djelatnici podružnice Upravljanje sportskim objektima ovo razdoblje koriste i za sanaciju i rekonstrukciju tzv. zimskih objekata, koji su bili u pogonu gotovo svaki dan.

-U tijeku je nekoliko projekata sanacije sportskih objekata. Sanira se parket u dvorani  Kutija šibica, uređuju se i neke dvorane u Domu sportova te klizališta na Šalati i Velesajmu. Također, radimo i sanaciju štala na Hipodromu, uređujemo veliki bazen na Šalati te uklanjamo lopoče s Jaruna. Proljeće i ljeto je vrijeme za remont postrojenja na sljemenskoj žičari- nastavio je voditelj podružnice Upravljanje sportskim objektima.

Najavio je i promotivne ljetne ponude u  hotelskim objektima na Sljemenu, hotelu Tomislavov dom i apartmanskoj kući Snježna kraljica, što će razveseliti sve one koji će za vrijeme ljetnih vrućina biti u Zagrebu.

-Na samo pola sata od gradskog središta građani će se moći odmoriti uz domaću hranu i šetnje u prirodi na ugodnoj sljemenskoj temperaturi. Još mogu najaviti i pripreme za veliki Hanžekovićev memorijal na Mladosti, Operu pod zvijezdama na Šalati , a bit će brojnih drugih ljetnih programa i na ostalim sportskim objektima u Zagrebu- rekao je Ivo Erić.