Ovaj tjedan radovi na Heinzelovoj i Slavonskoj

U današnjoj emisiji Radija 101 „Grad pleše“ gostovao je rukovoditelj Tehničke operative Zagrebačkih cesta gospodin Hasan Džombić.

Osvrnuo na radove na prometnicama našeg grada. Naglasio je kako se u vrijeme godišnjih odmora najviše radi u samom centru grada dok je i intenzitet prometa manji.

Od važnijih radova Džombić je istaknuo asfaltiranja koja se trenutno izvode na Ksaverskoj i Radničkoj cesti, a već idući tjedan počinje uređenjem Heinzelove ulice te Slavonske avenije.

- Također, u drugoj polovici kolovoza asfaltirat će se  Avenija Gojka Šuška, Oporovečka te Zagorska ulica na dijelu od Vodovodne ulice do Selske ceste. Svi veći radovi u užem centru grada trebali bi biti gotovi do početka rujna nakon čega se prebacujemo na rubne dijelove grada, rekao je Džombić.

Dotaknuto je i pitanje otuđenja slivničkih rešetki i poklopaca komunalnih instalacija koja ne stvaraju probleme samo Zagrebačkim cestama već predstavljaju opasnost i za sve građane ovoga grada.

- Teško nam se boriti protiv toga jer otkupljivači preuzimaju navedene sirovine bez ikakve kontrole iako su dužni zapisati podatke osobe koja im te materijale isporučuje, ističe Džombić.

Na pitanja građana vezana za biciklističke staze kojih po njihovom mišljenju ima premalo, Džombić je odgovorio kako Zagrebačke ceste nisu ovlaštene samoinicijativno iscrtavati biciklističke staze, već nalog za isto dobivaju od nadležnog gradskog ureda; što je također situacija u slučaju postavljanja stupića i iscrtavanja pješačkih prijelaza.

---------------------------------------

Informacije i obavijesti o radovima na prometnicama, podružnica Zagrebačke ceste redovito objavljuje na svojim službenim stranicama. Poveznica na stranicu.