Otvoreni sajmovi Interklima, Graditeljstvo i Obrtništvo

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorio specijalizirane sajmove Interklima - 22. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih vode, Graditeljstvo - 37. međunarodni sajam građenja i opremanja i Obrtništvo - 55. međunarodni sajam obrtništva.

Pozdravljajući prisutne, direktor Zagrebačkog velesajma Milan Trbojević istaknuo je da smo unatoč teškoćama koje prate gospodarstvo, uspjeli okupiti 198 izlagača iz 13 zemalja koji izlažu na 11.200 m2  izložbenog prostora.
 
Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je zemlja partner na sajmu obrtništva Kraljevina Maroko. Veleposlanik Kraljevine Maroko Moulay Abbes El Kadiri u pozdravnom je govoru iskazao dvostruko zadovoljstvo.
 
Kraljevina Maroko 12. travnja otvara svoje veleposlanstvo u Zagrebu i održava Dane kulture, gastronomije i obrtništva.

- Ovo je najbolji mogući početak rada našega Veleposlanstva i vjerujem da će biti dobar temelj suradnje gospodarstava i svega ostaloga između dvije mediteranske zemlje, istaknuo je El Kadiri.

Potpredsjednik Obrtničke komore Republike Hrvatske i predsjednik Obrtničke komore Zagreba i Zagrebačke županije Ivan Obad podsjetio je na vremena kada su obrtnici zakupljivali cijeli paviljon, ali na žalost, danas je  obrtništvo u velikim teškoćama  što je i rezultiralo manjim odzivom izlagača. Unatoč tome, obrtnici su najžilaviji dio našega gospodarstva i imaju što pokazati i ponuditi tržištu, podvukao je Obad.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iskazao je zadovoljstvo što unatoč teškoćama Zagrebački velesajam uspijeva okupiti izlagače i organizirati specijalizirane sajmove na kojima je vidljivo da u gospodarstvu ima i uspješnih tvrtki koje imaju što ponuditi tržištu.

Sajmovi traju do subote, 13. travnja. Radno vrijeme je od 10,00 do 19,00 sati, osim u subotu kada je Zagrebački velesajam otvoren do 18,00 sati. Cijena ulaznice iznosi 10,00 kuna.
 
Tijekom pet dana održat će se brojni stručni skupovi od koji posebice ističemo OBRTNIČKI FORUM s temom: „Zakon o obrtu – prijedlozi izmjena“.
 
Podružnica Zagrebački velesajam