Od 01. lipnja započinje Park & Ride kod Paromlina

Parkiralište „Paromlin“ započinje s novom uslugom u petak 01.06.2012. godine. Građani Park&Ride kartu mogu nabaviti već od srijede na blagajni podružnice Zagrebparking, Šubićeva 40/III.

Temeljem rješenja gradskog ureda za poslove prometa podružnica Zagrebparking, u suradnji s podružnicom ZET,  od dana 01.06.2012. godine uvodi prvo parkiralište s Park&Ride uslugom.

Park&Ride je nova usluga u gradskom prometu Grada Zagreba, nastala kombinacijom korištenja parkirališta i gradskog prijevoza. Na parkiralištima određenim za uslugu Park&Ride moguće je vozilo parkirati na neograničeno vrijeme, te potom koristiti uslugu prijevoza autobusom ili tramvajem za
daljnje putovanje. Zamišljeno je da se za daljnji razvoj sustava u skoroj budućnosti odrede i druga parkirališta. To bi mogla biti parkirališta kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, terminala Borongaj i Reljkovićeve ulice.
 
Parkiralište „Paromlin“, temeljem rješenja gradskog ureda za poslove prometa, istovremeno ulazi u sustav naplate kao dio II. parkirališne zone – žuta zona. Pozivamo građane na korištenje Park&Ride sustava, nove usluge u gradskom prometu, kako bi se i sami uvjerili u njegove prednosti.
 
O svim uvjetima korištenja Park&Ride usluge informirajte se na internet stranici podružnice Zagrebparking pod izbornikom Pitanja i odgovori – Park&Ride.

Podružnica Zagrebparking