Novi Velesajam moguće je izgraditi za pet godina

Nova vizija Zagrebačkog velesajma, izgradnja modernog kongresnog centra na njegovom istočnom dijelu, kalendar ovogodišnjih sajamskih događaja te otkazivanje Auto Show-a, bile su glavne teme današnje emisije Radio Sljemena „Zagrebački razgovori“ u kojoj je gostovao voditelj podružnice Zagrebački velesajam Milan Trbojević.

Iako funkciju voditelja odnaša tek mjesec dana, za sebe kaže kako je optimističan i nabijen pozitivnom energijom te da je Zagrebački velesajam pun potencijala za izvrsne poslovne uspjehe.
 
- Svaka kriza i recesija imaju svoj kraj.  Ne očekujem da će Velesajam tako brzo dostići sjaj koji je imao 60-ih i 70-ih godina, ali doći će do ponovnog uzleta, u to sam čvrsto uvjeren – kaže Trbojević.
 
Otkazivanje Auto Show-a bila je za sve tužna i loša vijest, ali kako kaže voditelj podružnice Zagrebački velesajam, nije bilo drugog izbora.
 
- Tržište automobila palo je za više od 50%, a automobilske kuće su imale svoju računicu prema kojoj si nisu mogle priuštiti sudjelovanje na Sajmu. Manifestacije takve tematike imaju svoje cikluse, tako da u Frankfurtu, Parizu ili Genevi trenutno bujaju, ali mi jednostavno u ovom trenutku nismo takvo tržište- nastavlja Milan Trbojević.
 
Viziju Velesajma, koju su koncipirali stručnjaci Zagrebačkog velesajma, Trbojević smatra odlično zamišljenom te vjeruje kako će najkasnije za pet godina Velesajam zasjati u novom ruhu. Ideja novog Zagrebačkog velesajma svodi se na izgradnju jednog velikog, multifunkcionalnog paviljona, odnosno kongresnog centra i okolne paviljone, te obnovu nekih postojećih.
 
– Istočni dio Zagrebačkog velesajma trenutno je najatraktivnija točka za gradnju u državi, prema tome od velikog je značaja kako za grad, tako i za državu. To nužno ne znači da će se financirati iz proračuna, ali znači da bi svaki projekt, mali ili veliki na ovoj lokaciji bio jako zanimljiv. Ne treba brzati s projektnom fazom , greške u projektima poput ovog bile bi od povijesnog značenja, a sami radovi su danas nešto što ide vrlo brzo – kaže Trbojević
 
Do kraja godine održat će se još dvadesetak sajmova, a kalendar događanja dostupan je na službenoj stranici Zagrebačkog Velesajma.
 
- Sajam Nautike bio je izvrstan. Imali smo 4 puna paviljona, izlagalo je 300 izlagača iz 29 zemalja i jako smo zadovoljni, jednako kao i sa sajmom Dani ljepote, jednim manjim sajmom izložaka iz svijeta kozmetike, kozmetičkih usluga i ostalog- ističe Milan Trbojević.