Normalizacija prometa i odvodnog kanala

Zbog dolaska vrhunca vodenog vala u Zagreb, noćas su djelatnici podružnice Vodoopskrba i odvodnja radili na intenzivnim mjerama obrane od poplave. Ona je aktivno trajala do 4 sata ujutro, kada je razina vode počela opadati na istočnom dijelu grada, točnije na mjestu gdje Glavni odvodni kanal (GOK)utječe u Savu.
 
Tijekom noći vrlo kritično je bilo na Glavnom odvodnom kanalu, gdje je vrh vodenog vala došao na 10 centimetara od vrha nasipa GOK-a, odnosno do same točke prelijevanja. Na zapadnom dijelu grada razina Save je počela stagnirati još jučer poslijepodne, ali je vodocrpilište Strmec i dalje kritično.

Takva situacija će potrajati još nekoliko dana jer se razina vode u bunarima i dalje mora održavati intenzivnim radom pumpi. U protivnom bi bunari bili potopljeni.
 
Normalizacija u autobusnom prometu započela je danas na područjima gdje su trajale mjere obrane od poplave, a prometnice su bile zatvorene. Autobusne linije koje su zbog zatvaranja odteretnog kanala Sava – Odra prometovale preusmjereno, od 10.15 sati vraćene su na uobičajene trase.

Unatoč uspostavi prometa, autobusi još neko vrijeme neće moći poštovati planirani vozni red, zbog čega putnike molimo za razumijevanje.

Tramvajski promet redovit je na svim linijama.