Noćni rad zimske službe podružnice Zagrebparking

Djelatnici zimske službe podružnice Zagrebparking proteklih desetak dana, danju i noću marljivo čiste parkirališna mjesta u gradu, kako bi građani u ovim snježnim danima imali što manje problema s parkiranjem. Ekipe su podijeljene u noćne i dnevne timove sa sjedištem u Šubićevoj ulici 40.

Noćni tim, koji  je mehaniziran, ima zadaću da uz pomoć 10 traktora s priključenim ralicama i rasipačima  soli ukloni snijeg sa svih velikih parkirališnih ploha.  

To su parkirališta svih gradskih tržnica, parkirališta ispred Gradskog poglavarstva, Općinskog građanskog suda i drugih lokacija. Krčenje snijega ovaj tim obavalja uglavnom noću, a broji 50 djelatnika koji su u zimskim mjesecima dužni biti u stalnoj pripravnosti. U njihove zadatke spada i osposobljavanje ulaza i izlaza iz javnih garaža.Dnevni tim

Dnevni tim čine svi raspoloživi kontrolori Zagrebparkinga, organizirani u 16 ekipa. Zadatak im je odsnježiti pojedinačna parkirališna mjesta, krčeći snijeg oko svakog automobila, te očišćene lokacije ručno zasoliti.

Prioritet dnevnih timova je crvena parkirališna zona s iznimkom parkirališnih mjesta ispred bolnica i na sličnim prioritetnim lokacijama.
 
Ova dobro organizirana služba Zagrebparking-a već se godinama uspješno nosi sa snijegom, a  oformljena je s ciljem da u najkraćem roku s javnoparkirališnih površina grada Zagreba ukloni snijeg i osposobi parkirališta za upotrebu.

Svoj osnovni zadatak  zimska služba podružnice Zagrebparking obavlja savjesno i time građanima omogućuje mogućnost parkiranja  i neometan boravak automobilom u centru grada i u zimskim mjesecima. Više na linku.
 


Podružnica Zagrebparking