Na svečanoj smotri Zimske službe 208 ekipa

Svečanom smotrom Zimske službe održanom danas, 31. listopada u Centralnoj bazi na Žitnjaku i službeno je označen početak zimskih radova podružnice Zagrebačke ceste.

Ove će zime danonoćno dežurati 208 ekipa unutar kojih je 68 specijalnih vozila raspoređenih u 12 mjesta pripravnosti . U Dispečerskom centru opremljenom  sustavom za praćenje vozila (GPS) te sustavom za rano otkrivanje leda i poledice njihova kretanja pratit će se 24 sata.
 
Prema programu čišćenja Zimska služba će se brinuti o održavanju, prohodnosti i sigurnom odvijanju prometa na svim gradskim prometnicama od 1. studenog 2012. do 15. travnja 2013. godine.

Planom za novu zimsku sezonu predviđeno  je raljenje i posipavanje dodatnih 800  cesta, a ukupna dužina svih cesta koje će se čistiti je 2.449 km, odnosno površina od 12.894.119 m2. Ovisno o vremenskim uvjetima, ekipe Zimske službe djelovat će na području grada Zagreba prema četiri stupnja pripravnosti i dvije razine prednosti.

- Za određivanje stupnjeva pripravnosti podružnica Zagrebačke ceste dobiva podatke od Hidro - meteorološkog zavoda Republike Hrvatske, a izvješćivanje javnosti o stanju i prohodnosti cesta provodit će se putem Centra za obavješćivanje o stanju na cestama Grada Zagreba - istaknuo je voditelj Zimske službe Hasan Džombić.

U ovom trenutku u skladištu je osigurano oko 13. 000 tona soli, a zalihe na skladištu naknadno će se puniti po potrebi.

Smotri su prisustvovali  predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o Ivo Čović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste Alen Gospočić, predstavnici medija te brojni drugi.

Voditelj podružnice Alen Gospočić rekao je kako je Zimska služba u potpunosti spremna za ovogodišnju snježnu sezonu, a predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić pohvalio je opremljenost Službe, naglasivši kako je sigurnost građana u zimskim uvjetima uvijek na prvom mjestu.

Brojevi telefona Zimske službe su:

01/6422-227 i 6422-228;
fax: 01/6422-230, a građani ove godine na internetu mogu pronaći kontakt brojeve telefona baza Zimske službe po gradskim četvrtima


Galerija fotografija