Na Bundeku otvoren 47. Floraart

Na Bundeku je danas svečano otvorena 47. međunarodna vrtna izložba Floraart. U mirisnom cvjetnom šarenilu, koje će krasiti ovo zagrebačko jezero sve do 3. lipnja, kada se službeno zatvara izložba, pred brojnim ljubiteljima bilja, svečanosti otvorenja prisustvovali su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Ivo Čović, članica Uprave Alenka Košiša Čiičin-Šain,voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te brojni drugi.

U pozdravnom govoru Igor Toljan, voditelj podržnice Zrinjevac, organizatora cijelog događaja, pozvao je sve građane, koji vole ljepotu prirode, da svakako posjete Floraart  na kojem će zasigurno pronaći  neki detalj koji im može uljepšati  životni prostor.

- Već 47 godina prenosimo dio cvjetne baštine Grada Zagreba. Na ovom mjestu se ogleda kultura uređenja naših perivoja i parkova, a sama  izložba je i dokaz kako čovjek u suradnji s prirodom može učiniti čuda- rekao je Toljan.

Gradonačelnik Milan Bandić je rekao kako se za Zagreb s punim pravom može reći da je grad cvijeća.

- Pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da sami pokažu kako Zagreb zaslužuje ovaj naziv  te da ukrase svoje vrtove i balkone- rekao je Bandić.

Program otvorenja popraćen je nastupom folklornog ansambla Turopolje, a već prvi dan na Bundeku se okupilo mnoštvo ljubitelja cvijeća koji su obilazili cvjetnu stazu oko Bundeka i razgledavali bogatu ponudu na ovogodišnjem Floraartu.

Tijekom narednih pet dana građani će osim bogate ponude ukrasnog bilja i rezanog cvijeća moći  razgledati i  i opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstva za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenje, umjetno cvijeće, ukrasnu keramiku i ostalo.

Osim izložbe cvijeća i vrtne opreme,  Floraart  će biti mjesto  brojnih događanja. Tako će se 31.  svibnja održati natjecanje Hrvatskog kupa florista od 12 do 21 sat u šatoru za izlagače, a dan ranije 30. svibnja natjecanje srednjih poljoprivrednih škola. Već tradicionalno  2.lipnja održat će se Savski sajam na Bundeku u okviru projekta Lijepa naša Sava na kojem će se predstaviti tradicionalni obrti i zanati, lipicanski kraljevski konji te tradicionalna jela i pića savskoga kraja.

Novost ovogodišnjeg Floraarta je predstavljanje usluga podružnica Zagrebačkog holdinga u tri obrtničke kućice u kojima će biti organizirana akcijska prodaja knjiga AGM-a, degustacija i prodaja svježeg, domaćeg prirodno uzgojenog voća, povrća kao i ostalih seoskih proizvoda te prodaja svježeg začinskog bilja iz Eko kutka na Dolcu. Posjetitelji će također moći preuzeti letke s akcijskim popustima za kupnju školskog pribora u knjižari AGM Importanne centar,  ljetovanje na pet Nazorovih morskih destinacija te s ponudom smještaja u sljemenskih hotelima koji ovo ljeto gostima nude popuste od 40 do 70 posto.
 
 Galerija fotografija