Jubilarno, 40. izdanje Iterlibera na Zagrebačkom velesajmu od 7. do 12. studenog7. studenog 2017.
Omiljeni sajam za sve generacije INTERLIBER ove godine obilježava svoje jubilarno, 40. izdanje pa će svi knjigoljupci moći uživati na Zagrebačkom velesajmu od 7 do. 12. studenog. Danas, 7. studenog Interliber je svečano otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uz nazočnost gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban, ministrice kulture Nina Obuljen Koržinek te brojnih drugih.
 
Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.
 
Interliber se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba.
 
Predstavit će se više od 300 izlagača na 13.000 m2 iz 16 zemalja.
Posjetitelje očekuju puni paviljoni, novi naslovi i predstavljanja knjiga, razgovori s autorima, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, kvizovi, dodjele književnih nagrada. Sve to samo je dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na izložbenim prostorima izlagača i na pozornici u paviljonu 6.


Na galeriji paviljona 5 svakodnevno će se održavati različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, a pisci će se družiti sa svojim čitateljima.
Posebno izdvajamo kviz znanja Interlibera - HIGH FIVE za učenike osnovnih i srednjih škola koji radimo u suradnji s Hrvatskim kviz savezom, aukciju starih i rijetkih knjiga kao i KNJIGODAR, akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i Zajednicom nakladnika i knjižara.
 
Atraktivnosti Interlibera doprinijet će još veći i još zanimljiviji ZNANSTVENI KVART, posebno osmišljen dodatni sadržaj koji se organizira u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara, gdje će posjetitelji uživati u interaktivnoj popularizaciji znanosti kroz prenošenje znanja na praktičan i zabavan način.
Jubilarni 40. Interliber obilježit će se kroz poseban slavljenički kulturno-glazbeni program pod nazivom "INTERLIBER 40“ u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara, Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma.
 
Tijekom šest dana održavat će se na galeriji paviljona 5 premium program eminentnih urednika sastavljen od 3 dijela:
dječji program (aktivnosti vezane uz dječju knjigu),
strukovni (panel diskusije na temu nakladništva, knjižarstva i knjižničarstva) te
promocije knjiga i čitanja.
Na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 sve posjetitelje očekuje cjelodnevna dobre glazbe i zanimljivih nastupa DJ-a i glazbenih bendova.
 
U svim paviljonima posjetitelji će moći kao i do sada ostaviti knjige na posebnom mjestu – KNJIŽIDERU, koji će ujedno služiti i kao garderoba, a novost ove godine je i prostor za prematanje beba - BABY ROOM uz Knjižider u paviljonu 6.
 
Ulaz će, kao i do sada, biti besplatan.I ove godine očekujemo brojne književne i glazbene goste te oko 130.000 posjetitelja.