Izložba „Vidljivo o nevidljivom“ povodom 150. godišnjice Gradske plinare

Povodom 150 godina Gradske Plinare Zagreb danas u Centru za korisnike, Ulica grada Vukovara 41, otvorena je izložba pod nazivom „Vidljivo o nevidljivom“. Izložbu su pripremili djelatnici Gradske plinare Zagreb u suradnji s Hrvatskim školskim muzejom, a svečano ju je otvorio Ivo Čović, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o.
 
- Ova sad već tradicionalna izložba proizvod je naših nastojanja  da Centar za korisnike ne bude samo obično mjesto gdje građani dolaze samo platiti račune nego i moderni Info – centar gdje će se na različite načine informirati o poslovanju Holdinga, njegovoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te upoznati sa zanimljivostima iz povijesti i razvitka naših podružnica. Mnogi možda ne znaju da se, konkretno Plinara od 2008. godine sastoji od dvije tvrtke, Gradske plinare Zagreb (GPZ) od kojih se GPZ-Opskrba d.o.o bavi opskrbom, a GPZ d.o.o. distribucijom plina i najveći je distributer plina u Hrvatskoj, rekao je Ivo Čović prilikom jutrošnjeg otvorenja.
 
Na izložbi je predstavljen razvoj same Plinare, proizvodnja i distribucija plina od vremena kada je korišten za osvjetljavanje ulica Zagreba, kao provincijskog gradića u Habsburškoj Monarhiji pa do danas kada je plin široko primjenjiv, ekološki prihvatljiv energent u službi održivog razvoja.
 
Plinski distribucijski sustav Gradske plinare Zagreb danas distribuira i opskrbljuje plinom Zagreb, Veliku Goricu i Zaprešić te Brdovec, Mariju Goricu, Pušću i Dubravicu. Na distribucijski sustav priključeno je više od 270 tisuća korisnika, a ostvarena je najveća snaga sustava od 2128 megavata (MW).
 
Do sada je izložba bila postavljena u Staroj gradskoj vijećnici i Hrvatskom školskom muzeju, a sada se s poviješću ove “ čuvarice” industrijske baštine javnost može upoznati  i posjetom našeg Centra za korisnike.
 
Dođite i pogledajte izložbu, čekamo Vas u Centru za korisnike.

 

Galerija fotografija s otvorenja izložbe

Fotogalerija

Povodom 150 godina Gradske Plinare Zagreb danas u Centru za korisnike, Ulica grada Vukovara 41, otvorena je izložba pod nazivom  „Vidljivo o nevidljivom“. Izložbu su pripremili ...
1/10