Izložba "Ususret 90. godišnjici Čistoće"

U Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga d.o.o., u ulici grada Vukovara 41 sutra se otvara izložba fotografija pod nazivom „Ususret 90. godišnjici Čistoće“.

Podružnica Čistoća sljedeće godine obilježava 90 godina postojanja i rada na održavanju čistoće gradskih ulica i odvoza otpada, pa je cilj izložbe kronološki prikazati postupanje s otpadom na području Grada Zagreba, odnosno razvojni put komunalne službe od njenih najranijih početaka do današnjih dana.

Fotografska i pisana građa podijeljena je na dva dijela. Prvi dio obuhvaća razdoblje od 1425. do 1960. godine, a drugi razdoblje nakon toga. Od sutra će u Centru za korisnike biti izložen prvi dio fotografija, a od sredine listopada drugi dio.

Dan uoči otvaranja izložbe, fotografije iz naranijeg razdoblja javne gradske čistoće razgledao je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Ivo Čović.

-Ova izložba je jedna od aktivnosti koje poduzimamo kako bi dolazak u naše oprostore za građane bio koristan i edukativan. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u postavljanju ove izložbe i najavljujem da će i u budućnosti biti još dodatnih sadržaja u našim prostorima- rekao je Ivo Čović.