Iz Centra za korisnike odgovoreno na 4893 e-mail upita

Zbog velikog broja opomena pred ovrhu (za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda), Centar za korisnike je od sredine svibnja bio doslovno zatrpan velikim brojem upita građana.  Od 1. lipnja do danas, s njihove e-mail adrese  centarzakorisnike@zgh.hr , odgovoreno je na 4893 e-mail  upita.

Sadržaj upita najčešće se odnosi na poslovanje nekoliko podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o., a građani u jednom e-mailu postavljaju i po nekoliko pitanja. Upiti se najčešće odnose na jedinstvenu uplatnicu (80%) koju čine naknade znatnog dijela usluga Zagrebačkog holdinga. Riječ je o komunalnoj naknadi, naknadi za uređenje voda, naknadi za odvoz komunalnog otpada, naknadi za potrošnju vode te pričuvi. Ostatak upita odnosi se na razne reklamacije, u nadležnosti pojedinih podružnica.

Kako bi svaki građanin dobio cjelovit odgovor na postavljena pitanja, djelatnici Centra za korisnike moraju kontaktirati nekoliko različitih adresa, a rezultat njihova rada je stručan odgovor u najkraćem mogućem roku.

Ovih dana je u tijeku slanje opomena za odvoz komunalnog otpada pa u Centru za korisnike očekuju veći broj upita građana.

Uvođenjem e-mail adrese, Centar za korisnike je uvelike uštedio vrijeme korisnika usluga Zagrebačkog holdinga jer u Centru  odgovaraju na svaki upit u kratkom vremenu s preciznim i ažurnim podacima koje zanimaju građane.


Kontakt:
Centar za korisnike
centarzakorisnike@zgh.hr
Ulica grada Vukovara 41

Radno vrijeme:
ponedjeljkom i srijedom od 7,30 do 18,30 sati
utorkom, četvrtkom i petkom od 8,00 do 16,00 sati