Ivica Kostelić preporučio rekreativno skijanje na Sljemenu

Reporteri ZET-a jučer su provjerili je li Sljeme, nakon velikog spektakla, sljemenske utrke Snježne kraljice, spremno za rekreativno skijanje. Na snijegom okupanom Crvenom spustu, koji je od danas otvoren za građane, zatekli su Ivicu Kostelića te voditelja sljemenskog skijališta Dragutina Žiljka.

U  programu uživo, koji se emitirao u svim vozilima ZET-a, naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić, pohvalio je iznimnu kvalitetu Crvenog spusta, a posebne pohvale uputio je ljubaznom osoblju u hotelu Tomislavov dom i apartmanskoj kući Snježna kraljica i autohtonim hrvatskim gastronomskim specijalitetima  koji se tamo mogu kušati.

- Sljemensko skijalište je idealan izbor za rekreativni skijanje i svim građanima toplo preporučam dolazak na Sljeme koje je od središta grada udaljeno svega dvadesetak minuta vožnje automobilom. Moram priznati da je staza i nekoliko dana nakon skijaškog kupa i dalje izvrsna- rekao je Ivica Kostelić.

Reporterima ZET-a otkrio je i obiteljsku povezanost obitelji Kostelić i podružnice Zagrebačkog holdinga, ZET.

- Moj djed je davno bio šef nabave u Zagrebačkom električnom tramvaju. Tih dana je osobno išao u nabavu poznate sljemenske gondole - pohvalio se Ivica.
 

Na Crvenom spustu bio je i voditelj Skijališta Dragutin Žiljak koji je, kao i svakoga dana, provjeravao stanje na popularnom skijalištu te posljednje sate u kojima su radnici pripremali stazu za otvaranje za građanstvo.

- Nakon velikog spektakla Snježne kraljice koju su pratile novinarske ekipe iz čak 23 zemlje, ostao je osjećaj zadovoljstva dobro obavljenim poslom. Crveni spust je spreman za rekreativno skijanje i pozivam sve građane da dođu i uživaju u zimskim radostima. Iako je relativno toplo za ovo doba godine, ima dovoljno snijega, a sudeći prema vremenskim prognozama, očekuje se dolazak hladnijih dana. Skijaška sezona na Sljemenu će, vjerujem, trajati narednih 60 dana- rekao je Dragutin Žiljak.
 

U hotelu Tomislavov dom, koji je već devetu godinu za redom domaćin hrvatskoj skijaškoj reprezentaciji na Snježnoj kraljici te press centar za novinare iz svih krajeva svijeta, direktor hotelja Miodrag Mlačić, izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem Vip Snow Queen Tropfhy-jem kao i cijelom sezonom.

-Tradicionalna proslava Nove godine u našim objektima, hotelu Tomislavov dom i apartmanskoj kući Snježna kraljica , protekla je fantastično sa stopostotnom popunjenošću. I nakon Snježne kraljice nastavljamo raditi punom parom. Očekuju nas brojna sportska događanja, kongresi  i ostalo. Pored toga, pozivam sve građane željne odmora od gradske vreve da dođu na Sljeme u naše objekte u kojima mogu uživati po vrlo povoljnim cijenama u snijegu i brojnim dodatnim sadržajima u našim objektima, poput bazena, saune i naravno nezaobilazne vrhunske kuhinje. Vikend aranžmani dostupni su već od 320 kuna po osobi na bazi polupansiona- rekao je Miodrag Mlačić.