HERA izdala pozitivno mišljenje na Cjenik za nestandardne usluge GPZ

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) dala je pozitivno mišljenje na Cjenik za nestandaradne usluge Gradske plinare Zagreb. Nestandardne usluge su sve usluge koje nisu sadržane u naknadi za priključenje i dijelu cijene plina prema tarifnim stavkama za energetsku djelatnost distribucije plina.

Cjenik će biti u primjeni od 14.01.2013. godine na distribucijskom području GPZ.

Prema cjeniku, GPZ će početi naplaćivati i uslugu ispitivanja i provjere ispravnosti unutarnjih plinskih instalacija kod svih korisnika, a najmanje jednom u deset godina odnosno prilikom zamjene plinomjera.  Prema članku 9. Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima Gradska plinara Zagreb, kao operator distribucijskog sustava, ima obavezu najmanje jednom u deset godina izvršiti provjeru ispravnosti unutarnjih plinskih instalacija u građevina namjenjenim za stanovanje, odnosno prilikom redovne zamjene plinomjera radi umjeravanja.
Korisnici će plaćati samo ispitivanje, odnosno provjeru ispravnosti plinskih instalacija, dok će trošak dolaska ekipe, odlaska ekipe, demontaže postojećeg plinomjera, montaže novog plinomjera i sam plinomjer biti na teret Gradske plinare Zagreb.

Ispitivanje će se naplaćivati po obračunskom mjernom mjestu (plinomjeru). Za obiteljsku kuću sa jednim plinomjerom cijena ispitivanja je 306,33 kn (382,91 kn sa pdv-om). Za stan u stambenoj zgradi sa 10 stanova cijena ispitivanja po stanu je 202,03 kn (252,53 kn sa pdv-om). Za stan u stambenoj zgradi sa 30 stanova cijena ispitivanja je 189,26 kn (236,57 sa pdv-om).

Vezana vijest:
Najava primjene Cjenika za nestandardne usluge