Gradska ljekarna Zagreb uvela ISO 9001:2008

Zdravstvena ustanova Gradska ljekarna Zagreb uspješno je implementirala sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008.

Riječ je o međunarodnom standardu koji od ustanove zahtjeva da konstantno nadzire i revidira vlastiti sustav kvalitete kao provjeru i potvrdu da se procesima upravlja učinkovito i kvalitetno te da postoji kontrola nad svim unutarnjim aktivnostima.

ISO 9001:2008 propisuje koje zahtjeve sustava kvalitete mora ispuniti svaki poslovni sustav ili druga organizacija, ali nije diktirao kako ti zahtjevi trebaju biti ispunjeni u našoj ustanovi. Ovakav pristup omogućuje fleksibilnost  prilikom implementacije, tako da različiti poslovni sektori i poslovne kulture mogu zadovoljiti zahtjeve norme.

Ravnateljica Gradske ljekarne Zagreb, Mila Bucalić, mag. pharm.,  izjavila je kako  je uvođenje sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 samo dodatna potvrda kvalitete rada ustanove kojoj je na čelu.

-  S ponosom mogu naglasiti da Gradska ljekarna Zagreb nastavlja tradiciju skrbi o zdravlju u našem gradu i iznimno sam zadovoljna što sada imamo i službenu potvrdu da naši pacijenti dobivaju stručnu i kvalitetnu uslugu u našim ljekarnama“, zaključila je Bucalić.

Gradska ljekarna Zagreb je zdravstvena ustanova nastala 1997. spajanjem Ljekarne Zagreb i Ljekarne Trešnjevka, dvije najveće ljekarničke ustanove u Zagrebu. Gradska ljekarna Zagreb djeluje u sustavu Zagrebačkog holdinga, na adresi Kralja Držislava 6, u Zagrebu.

U vlasništvu ustanove je 35 ljekarni, od čega su 34 na području Grada Zagreba i jedna u Klanjcu, u Krapinsko-zagorskoj županiji. 

Od studenog 2010., na adresi Bani 98, u Buzinu, djeluju  novi  galenski laboratorij i laboratorij za provjeru kakvoće galenskih pripravaka i identifikaciju ljekovitih tvari.

Gradska ljekarna Zagreb zapošljava 364 radnika. Više od 50% tj. 193 radnika ima visoku stručnu spremu.