Građani su obvezni očistiti prilaze spremnicima za otpad

Nakon što su iz podružnice Čistoća svakodnevno poručivali građanima da očistite prilaze spremnicima za otpad kako bi ih djelatnici mogli isprazniti i odvesti prikupljeni otpad, na Čistoćin e-mail stiglo je mnoštvo poruka u kojima neki građani navode kako su oni to učinili, ali da Čistoća nije obavila svoj dio posla.
 
Kad su djelatnici Čistoće došli na lokacije navedene u tim mailovima, fotografirali su trenutno stanje koje se može vidjeti na fotografijama dolje.

Također, ima više slučajeva kad su građani uporno nazivali tvrdeći da su ulice očišćene i prohodne te da se otpad može nesmetano odvesti. No, na terenu su djelatnici Čistoće zatekli potpuno drugačiju sliku. Tako je na primjer  „prohodnu“ ulicu ekipa zatekla i u Marjanovićevom prilazu u Novom Zagrebu,  iz koje je bilo nemoguće odvesti otpad iz spremnika. Ovo su samo neki primjeri s kojima se ovih dana susreću radnici Čistoće.
 
Horvaćanska
Ninska – Sesvete
Jurja Ves,III. odvojak
 
Karlovačka ulica
Odakova ulica- Prečko
Salopekova ulicaRadnici Čistoće "zaglavili" su u Ulici Rebrovac

Kad je  ekipa Čistoće ušla u ulicu Rebrovac, doslovno je zaglavila u snijegu. Spremnici, koji su bili prepuni vrećica s otpadom, bili su u potpunosti nedostupni za odvoz.

Kako bi omogućili redovno čišćenje spremnika, djelatnici Čistoće sami su preuzeli stvar u svoje ruke te su primili lopate u ruke.

Na fotografiji je vidljivo zatečeno stanje i kako su  radnici morali očistiti ulicu da bi vozilo kroz nju prošlo, jer je strma i jednosmjerna.

Čistoća ponovno moli građane da osiguraju dostupnost  spremnika za otpad radnicima i vozilima kako bi  redovno odvozili otpad.

Podružnica Čistoća