Gotovo sve podružnice imaju pozitivne poslovne rezultate

O aktualnom poslovnim rezultatima i projektima Zagrebačkog holdinga d.o.o., danas je , u emisiji Radio Sljemena „Zagrebački razgovori“, uoči svečane sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba povodom Dana grada, govorio predsjednik Uprave  Ivo Čović. Svim Zagrepčankama i Zagrepčanima čestitao je Dan njihova grada.

Istaknuo je kako gotovo sve podružnice Zagrebačkog holdinga u 2011. godini bilježe pozitivan poslovni rezultat.

-Ukupna dobit svih Holdingovih podružnica u pet godina iznosi 1,1 milijardu kuna. Osim neriješenog pitanja gradskog financiranja javnog prijevoza i sportskih objekata, obveza za nekretnine Gredelj i Zagrepčanka, Holding je u ostalim stavkama popravio poslovne rezultate. U posljednje tri godine napravili smo i značajne uštede, od čega u 2011. godini 100 milijuna kuna na troškove osoblja- rekao je Čović.

Prijedlog da Upravu Zagrebačkog holdinga d.o.o. imenuje Nadzorni odbor, umjesto Skupštine društva, predsjednik Uprave je ocijenio tehničkim pitanjem.

-Prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, članove Uprava u vlasništvu grada bira predstavničko tijelo, a glavni kriterij za odabir kadrova mora biti stručnost- nastavio je Ivo Čović.

Osvrnuo se i na dva ovotjedna Holdingova događaja, početak 47. međunarodne vrtne izložbe Floraart te proslavu 50. godišnjice podružnice Vladimir Nazor u Crikvenici.

-Bio sam na otvorenju Floraarta i prošetao Bundekom. Moram reći da sam uistinu uživao u ljepoti, a posebno mi je drago što je većina izloženog bilja i cvijeća proizvedena u našoj podružnici Zrinjevac. Pozivam sve građane da dođu i prošetaju se po Bundeku. Podružnica Vladimir Nazor u renoviranom hostelu u Crikvenici prigodno je obilježila ovaj važan jubilej. Posljednjih godina smo uložili  značajna sredstva da podignemo nivo usluge za smještaj djece u našim objektima na Jadranu. Bilo mi je drago osobno se uvjeriti kako djeca, koju smo zatekli u hostelu Stoimena u Crikvenici, uživaju u našem objektu- rekao je Čović.