Floraart na Bundeku od 30. svibnja do 3. lipnja

Na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora 30. svibnja na Bundeku započinje 47. Međunarodna vrtna izložba Floraart. Izlagat će ukupno 149 domaćih i 10 stranih proizvođača vrtnog bilja i  opreme, a ulaz za posjetitelje je besplatan. Izložba je otvorena do 3. lipnja od 9 do 21 sat - najavio je na današnjoj konferenciji za novinare Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac.

Floraart se kontinuirano odvija pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a  i ove godine je povjerena Zagrebačkom holdingu d.o.o., podružnici Zrinjevac.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović čestitao je podružnici Zrinjevac na uspješnoj organizaciji izložbe.

- Ova priredba može biti korisna za sve one koji žele opremiti svoj vrt, a jednako tako ona je i užitak duši i oku- rekao je Ivo Čović.

Gradonačelnik Milan Bandić, također, je uputio pohvale Zrinjevcu na besprijekornom uređenju Bundeka te izrazio uvjerenje kako će i ove godine Floraart posjetiti brojni ljubitelji zelenila iz čitave Hrvatske te iz inozemstva.

Predstavljanje usluga podružnica Zagrebačkog holdinga

Na ovogodišnjem Floraartu  moći će se razgledati različite vrste ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, oprema za uređenje vrtova i dječjih igrališta, razni cvjećarski pribor i alat, sredstva za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenje, umjetno cvijeće, ukrasna keramika i ostalo.

Osim izložbe cvijeća i vrtne opreme,  Floraart  će biti mjesto  brojnih događanja. Tako će se 31.  svibnja održati natjecanje Hrvatskog kupa florista od 12 do 21 sat u šatoru za izlagače, a dan ranije 30. svibnja natjecanje srednjih poljoprivrednih škola. Već tradicionalno  2. lipnja održat će se Savski sajam na Bundeku u okviru projekta Lijepa naša Sava na kojem će se predstaviti tradicionalni obrti i zanati, lipicanski kraljevski konji te tradicionalna jela i pića savskoga kraja.

Novost ovogodišnjeg Floraarta je predstavljanje usluga podružnica Zagrebačkog holdinga u tri obrtničke kućice, u kojima će biti organizirana akcijska prodaja knjiga AGM-a, degustacija i prodaja svježeg, domaćeg prirodno uzgojenog voća, povrća kao i ostalih seoskih proizvoda te prodaja svježeg začinskog bilja iz Eko kutka na Dolcu. Posjetitelji će također moći preuzeti letke s akcijskim popustima za kupnju školskog pribora u knjižari AGM Importanne centar,  ljetovanje na pet Nazorovih morskih destinacija te s ponudom smještaja u sljemenskih hotelima koji ovo ljeto gostima nude popuste od 40 do 70 posto.

Duga tradicija velike vrtne izložbe Floraart posjetiteljima Zagreba otkrit će i dio bogate cvjetne baštine grada, koja se posebno u proljetno vrijeme osjeća u svakom gradskom kutku.