Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga

Na Zagrebačkom velesajmu od 14. do 23. prosinca 2012. po prvi put održava se Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga.

Sajam organizira Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam zajedno sa Zagrebačkim velesajmom i u suradnji sa HKUD Željezničar iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja Republike Hrvatske i Grada Zagreba - Gradski ured za zdravstvo i branitelje. Osnovni cilj Božićnog sajma  je međusobno povezivanje braniteljskih udruga i zadruga.

Osim braniteljskih udruga i zadruga, sajam je otvoren za nastup i prezentaciju civilnih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, starih zanata, nakladništva, drugih zabavno, stručnih i popratnih aktivnosti koje se tematski uklapaju u sajam. Kroz desetak dana sajma članovi braniteljskih udruga i zadruga te civilnih udruga, zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva prezentirat će svoje radove i dostignuća njihovog rada kako širokoj publici tako i potencijalnim poslovnim partnerima. Svi posjetitelji će, osim u prezentacijama nekih tradicionalnih zanata, te prezentaciji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava moći i kupiti domaće proizvode koje proizvode članovi braniteljskih te ostalih Udruga i Zadruga.

S ponosom možemo najaviti nastupe i prezentacije proizvođača maslinovog ulja i proizvoda od maslina iz cijele Hrvatske. Svaki dan na pozornici će se odvijati bogat kulturno-umjetnički program s naglaskom na hrvatskoj folklornoj baštini. Mnogobrojna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i okruženja predstavit će uz pjesmu i ples narodne običaje vezane uz proslavu Adventa i Božića u Hrvatskoj. Očekuju nas nastupi kazališnih družina i artističkih grupa, kao i promocija knjiga i izložbe branitelja uz sudjelovanje heroja Domovinskog rata.

Najavljujemo gostovanje patera Zvjezdana Linića koji će održati predavanje „Božić ima nade“, 18. 12. 2012. u 18.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan. Tijekom vikenda svoje mjesto na pozornici zauzet će mnogobrojna poznata imena hrvatske estrade. Naglasak Božićnog sajma braniteljskih udruga i zadruga je na hrvatskoj kulturnoj baštini, tradicijskim vrijednostima i izvornim proizvodima hrvatskog gospodarstva.

Sajam će biti prodajno izložbenog i edukativnog karaktera, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


Podružnica Zagrebački velesajam