Besplatna provjera zdravlja na sajmu medicine i tehnike

Na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 5 od 17. do 19. svibnja održavaju se sajmovi Medicina i tehnika39. međunarodni sajam medicine, laboratorijske i rehabilitacijske opreme i farmacije  te Dentex - 2. međunarodni sajam dentalne medicine.

Svečano otvorenje bit će u četvrtak, 17. svibnja u 11,00 sati u paviljonu 5, a očekuje se da će sajmove otvoriti zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik, dr. med.
Sudjeluje 277 izlagača iz  24  zemlje (Austrija, Belgija, Brazil, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Kina, Koreja (Južna), Lihtenštajn, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Ruska Federacija, SAD, Slovenija, Švedska, Švicarska, Tajvan (Kina), Velika Britanija i Sjeverna Irska). Sajmovi se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.
 
Milan Trbojević, voditelj podružnice, sa svojim suradnicima na današnjoj je konferenciji za novinare govorio o stručnim događanjima i atrakcijama za posjetitelje na sajmovima. Gost na press konferenciji prof.dr.sc. Pavel Kobler, dr.med.dent, zamjenik predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine koja je ujedno i partner Dentex-a, izložio je ulogu Dentalne komore u organizaciji sajma kao i najavio Operacije uživo koja se po prvi puta održava u Hrvatskoj.

Medicina i tehnika, specijalizirani stručni sajam okupit će 39. godinu za redom izlagače koji izlažu u tematskim cjelinama: CroMed (medicina), CroPharm (farmacija), CroLab (analitika) i CroReha (ortopedska pomagala i rehabilitacijska oprema).
Nastavljajući dugogodišnju tradiciju u organizaciji visoko specijaliziranog bienalnog projekta, želja nam je i ove godine, da našim posjetiteljima, stručnjacima iz svih grana medicinskih znanosti te predstavnicima institucija, ustanova, bolnica i zakonodavnih tijela, ali i širokoj publici, pružiti sveobuhvatan pregled najnovijih trendova i dostignuća suvremene tehnike i tehnologije u medicini.

DENTEX 2012. održat će se po drugi put u zajedničkoj organizaciji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine. Naša intencija je jačanje uloge tržišnog lidera, ostvariti daljnju specijalizaciju sajma medicina i tehnika prema tematskim grupama te nastaviti razvijati samostalni koncept sajma. Okupit će na jednom mjestu sve najznačajnije  proizvođače i dobavljače dentalne opreme, pribora i usluga i istovremeno omogućit  njihovu neposrednu komunikaciju s potencijalnim kupcima i korisnicima dentalnih usluga.
Izložbeni dio ovogodišnje MEDICINE I TEHNIKE i DENTEX-a, tijekom svih dana održavanja prati bogat program stručno-popratnih događanja (stručnih skupova, prezentacija, seminara, simpozija i kongresa), koji ih čini referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.

Od stručnog programa izdvajamo:

Simpozij: ESTETIKA LICA U MEDICINI na kojem će govoriti i Siniša Glumičić, naš priznati estetski kirurg;
Simpozij : ESTETIKA U DENTALNOJ MEDICINI

Ove godine najviše pozornosti zasigurno će privući „Operacije u živo“ gdje će posjetitelji svakodnevno moći pratiti najinovativnije operativne zahvate u svijetu dentalne medicine. Sama operacijska dvorana biti će smještena u paviljonu održavanja sajma, biti će potpuno ostakljena i vidljiva svim posjetiteljima, a izravnim prijenosom na projekcijskim platnima osigurat ćemo da nište ne prođe nezamijećeno. Ovo je uistinu velika atrakcija koja Zagrebački velesajam i sajam Dentex stavlja uz bok vodećim svjetskim sajmovima dentalne medicine.
Pripremili smo poseban program za posjetitelje gdje će moći dobiti besplatno mjerenje plućne funkcije, mjerenje koncentracije kisika u perifernoj krvi, mjerenje ugljičnog monoksida u krvi pušača, mjerenje indeksa tjelesne mase, izračunavanje rizika obolijevanja od raka pluća i kronične opstrukcijske bolesti pluća (KOPB-a). Zatim besplatni mamografski pregled za žene 40-49 g. i 70 + mjerenje tjelesne mase masnog potkožnog tkiva, mjerenje tlaka i šećera u krvi, ultrazvučni denzitometrijski pregledi (osteoporoza), savjetovanje, edukacija i razgovor sa liječnikom.

Radno vrijeme sajma:
17. i 18.5.2012. - 10:00 - 18:00 sati
19.5.2012.        - 10:00 - 17:00 sati
 
Ulaznica za jednokratni posjet je 20 kuna.
Informacija je dostupna na www.zv.hr