BBC snima dokumentarac na tržnici Dolac

Prvog srpnja 2013. godine Hrvatska postaje dvadeset i osmom članicom EU-a, dovoljan razlog BBC-u da potraži autentične priče o Hrvatskoj kako bi nas predstavio svom 75-milijunskom gledateljstvu.

Tročlana ekipa na čelu s poznatom novinarkom, Kaciom Maderom, stigla je tako 17. ožujka  izravno na tržnicu Dolac i započela sa snimanjem priča iz Hrvatske za polusatnu emisiju pod nazivom “Working lives“. Cilj BBC-ovog novinarskog tima bio je snimiti život i rad običnih ljudi koji svakodnevno rade u obiteljskom obrtu  te njim osiguravaju egzistenciju svojoj obitelji.

Djelatnici podružnice Tržnice Zagreb osigurali su im razgovor s obitelji Polić koja je, predstavljanjem svojeg obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva, prikazala jednu tipičnu hrvatsku poljoprivrednu obitelj. Oni svakodnevno, već dugi niz godina na klupama Dolca i Kvatrića prodaju domaće proizvode vrhunske hrvatske kvalitete.

Gospođa Madera, oduševljena načinom prodaje na trčnici Dolac, tvrdi kako je to „muzejski“ način trgovanja rijetko viđen u Europi i dio našeg „miraza“ koji donosimo u zajednicu 28 naroda i država. Pored tržnice Dolac, ekipa s BBC-a snimit će i još nekoliko autentičnih priča o našim ljudima kako bi, kroz način njihovog života i rada, vjerodostojno predstavila Republiku Hrvatsku kao 28-u članicu Europske unije.

Drago nam je da su odabrali Tržnice Zagreb kao mjesto gdje se najbolje zrcali naš mentalitet i što će slike i priča s Dolca milijunskom gledateljstvu BBC-a predstaviti Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. Pojava BBC-a na Dolcu izazvala je velik interes hrvatskih medija pa je na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici bilo mnoštvo novinara, kamera i fotoaparata u znatiželji da vide što to Englezi rade. Ekipa s BBC-a strpljivo je popričala sa svima i ostavila dojam profesionalne i ljubazne družine.

Podružnica Tržnice Zagreb