Autobusima ZET-a na skijaški kup Snježna kraljica

Prijevoz gledatelja na skijaški spektakl Snježna kraljica, koji će se u utorak, 3. i u četvrtak, 5. siječnja održati na Sljemenu, i ove godine organizira podružnica Zagrebački električni tramvaj.

Izvanredna organizacija u nadležnosti ZET-a podrazumijeva tramvajski prijevoz putnika do Mihaljevca te autobusni od terminala Mihaljevac do Sljemena. Uspostavlja se 3. siječnja u 12 sati i toga će dana trajati sve do 21.30 sati.

Primjena izvanredne organizacije prijevoza u četvrtak, 5. siječnja, započinje u 10.30 sati i traje do zadnjeg polaska autobusa sa Sljemena u 21.30 sati.

U utorak, 3. siječnja na trasi Mihaljevac – Sljeme vozit će do 30 autobusa, dok će u četvrtak, 5. siječnja, prema i sa Sljemena voziti do 60 autobusa.

Ukrcaj, odnosno iskrcaj putnika bit će na zapadnoj strani Gračanske ceste, sjeverno od raskrižja sa Ksaverskom, uz terminal Mihaljevac. Uspostava privremenog tramvajskog stajališta na Ksaverskoj cesti, neposredno prije raskrižja s Gračanskom cestom, putnicima omogućuje najkraći mogući put od tramvaja do autobusa i obrnuto, koje će usmjeravati pripadnici osiguranja. Time je spriječen prelazak pješaka preko Gračanske ceste i izbjegnuta njihova kolizija s autobusima izvanredne linije.

Da bi se prijevoz putnika i posjet natjecanju pojednostavio, tiskane su zajedničke karte za prijevoz i ulazak u gledališni prostor.

Ulaznice s oznakom B osiguravaju prijevoz autobusom do Ženskog sedla i povratak s iste lokacije.

Putnici s oznakom A na ulaznici izlaze i u povratku ulaze u autobuse kod Doma željezničara. Samo će putnici s valjanim kartama moći ući u koridor predviđen za ukrcaj u autobuse. 

Više o izvanrednoj organizaciji prijevoza na www.zet.hr