Započinje gradnja škole i vrtića u Sesvetskom Kraljevcu

8. 5. 2009. - Zagrebački holding uskoro će započeti s gradnjom dječjeg vrtića i osnovne škole u naselju Iver u Sesvetskom Kraljevcu. Bit će to sedmi vrtić i šesta škola koju će Holding graditi u suradnji i uz financijsku podršku Grada Zagreba. Kamene temeljce položio je danas u podne zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, izrazivši pri tom ponos što se ovakvim projektima ruše barijere i smanjuje nerazmjer između središta grada i prigradskih naselja.

Ispred Zagrebačkog holdinga predsjednik Uprave Ivo Čović obećao je da će, kao i do sada, izvođači za sve radove biti plaćeni u ugovorenim rokovima. Kako je istaknuo, Holding ne potpisuje ugovorne obveze za koje nema osigurana financijska sredstva. Tako su za ovaj i za sve ostale projekte, koje će Holding razvijati tijekom ove godine, osigurana financijska sredstva. Holding je, srećom, jedna od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja nema problema s likvidnošću i ne očekuje ih se u ovoj godini, zaključio je predsjednik Uprave.

Svečanosti polaganja dva kamena temeljca, koje su plesom i pjesmom uljepšali klinci dječjeg vrtića iz Sesvetskog Kraljevca, uz gradonačelnika i predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga, nazočio je i dogradonačelnik Ivo Jelušić te članovi Gradskog poglavarstva i Uprave Zagrebačkog holdinga.

Prema najavi gradonačelnika, uskoro će biti položen kamen temeljac za dječji vrtić i u starijem dijelu Sesvetskog Kraljevca.
 
OSNOVNA ŠKOLA SESVETSKI KRALJEVEC  
Nastava u osnovnoj školi Sesvetski Kraljevec bit će organizirana na dvije razine, u prizemlju i na katu gdje će se nalaziti i knjižnica.
U sklopu škole bit će športska dvorana s kuglanom i malom gimnastičkom dvoranom te zatvoreni bazen veličine 33x25 metara. Športska dvorana i bazen sa školom će biti povezani podzemno.

Vrijednost radova je oko 70 milijuna kuna
 
DJEČJI VRTIĆ SESVETSKI KRALJEVEC  
Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec moći će primiti 160 djece u četiri vrtičke i četiri jasličke odgojne skupine.

Vrijednost projekta je oko 11 milijuna kuna, a završetak radova planiran je za šest mjeseci od uvođenja u posao.

GALERIJA FOTOGRAFIJA