Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu

9. svibnja 2014. Odlukom Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Sektora za promet i ceste Grada Zagreba, odgađa se početak radova na uređenju i asfaltiranju dijela Karlovačke ceste, koji je bio planiran za ponedjeljak, 12. svibnja.
            Autobusne linije Karlovačkom cestom prometovat će redovnim trasama, a izvanredna autobusna linija 195 Savski most – Blato se neće uspostaviti!
* * * * * * *
            Autobusna linija 176 Zagreb (Črnomerec) – Gornja Bistra, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom, u subotu, 10. svibnja, od 7 do 18 sati, zbog uređenja kolnika Stubičke ulice. U smjeru Gornje Bistre, autobusi će voziti uobičajenom trasom do raskrižja Stubičke ulice i Ulice Pešćenka, nastaviti Ulicom Pešćenka, Bistranskom ulicom i dalje redovnom trasom te istom trasom u povratku. Autobusna stajališta u Stubičkoj ulici (kod benzinske postaje i Donja Bistra - centar), bit će ukinuta!
* * * * * * *
            U subotu, 10. svibnja, u Velikoj Gorici se održava Smotra vatrogastva te će od 10 do 13 sati, biti obustavljen promet na dijelu Trga kralja Tomislava. Ovisno o prometnoj situaciji, pojedine autobusne linije u polascima s terminala Velika Gorica, prometovat će djelomično izmijenjenim, odnosno obilaznim trasama. Autobusi će s terminala prometovati preko Trg kralja Petra Krešimira IV, Sisačkom ulicom, sjevernom obilaznicom, odnosno Avenijom pape Ivana Pavla II., Ulicom Hrvatske bratske zajednice, do odredišta. Prema Velikoj Gorici, autobusi će voziti prema privremenoj prometnoj signalizaciji. Početno-krajnje stajalište linije 268 bit će izmješteno na Trg kralja Petra Krešimira IV., kod kućnih brojeva 8 i 9.
 
* * * * * * *
            Tramvajsko stajalište Trg maršala Tita – zapad, bit će i dalje privremeno izmješteno na Rooseveltov trg, zbog radova na obližnjem objektu, sve do kraja kolovoza.
* * * * * * *
            Radovi na kontaktnoj mreži uvjetuju izmjene u noćnom tramvajskom prometu. Tako će, umjesto tramvaja noćne linije 31 voziti autobusi, u noćima od 12. do 15. svibnja. Autobusi se neće zaustavljati na stajalištima Studentski dom Stjepan Radić, Arena Zagreb i Most mladosti. Umjesto tramvaja autobusi će voziti i na noćnim linijama 33 i 34, od noći 12. do 17. svibnja. Izmjena će, zbog radova, biti i na noćnoj liniji 32, a autobusi će umjesto tramvaja, voziti u noćima od 13. do 17. svibnja.