Spremnici za razvrstavanje otpada i u srednjim školama

6. svibnja 2014. - Graditeljsko tehnička škola i Učenički dom Novi Zagreb od danas su opremljeni spremnicima za odvojeno prikupljanje papira, plastike i stakla. Nastavak je to projekta razvrstavanja otpada u javnim gradskim objektima, koji je podružnica Čistoća pokrenula početkom ove godine na inicijativu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport.

U sklopu projekta podružnica Čistoća do sada je u zagrebačke dječje vrtiće i osnovne škole postavila više od 1200 spremnika. Tijekom svibnja kompleti spremnika  bit će postavljeni i u 93 srednje škole te u 14 učeničkih domova.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da svaki dan, 365 dana u godini trebamo koristiti za jačanje ekološke svijesti svih građana Zagreba. Jer spremnici će biti postavljeni, no odvajanje otpada je u rukama građana.

- Što prije se odvojeno počne prikupljati otpad, tim bolje. A da bismo što manje izdvajali iz lisnica - razdvajajmo, selektirajmo, reciklirajmo otpad - poručio je gradonačelnik.

Nakon postavljanja spremnika u srednje škole i učeničke domove, kompletima spremnika bit će opremljene i ustanove u kulturi.

Spremnici za dvojeno prikupljanje otpada postavljeni su i u Učeničkom domu Novi Zagreb


Inicijativu gradonačelnika podržavaju i učenici Graditeljsko tehničke škole