Nastavak izgradnje bazenskog kompleksa na Sveticama

26. veljače 2014. Nakon gotovo pet godina zastoja radova, danas je svečano obilježen nastavak izgradnje bazenskog kompleksa Svetice. Nastavak gradnje pred brojnim uzvanicima najavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
 
-Zbog šlamperaja i  raznih peripetija stare Uprave Holdinga radovi su stajali. Prošle godine u ožujku ovo je gradilište predano Zagrebačkom holdingu od strane izvođača i trebalo nam je  šest mjeseci da putem natječaja  pokrenemo posao. Rok za završetak radova  je 15 mjeseci , a ukupna vrijednost nvest icije je 71 milijun kuna.  Ovo će biti najljepši sportsko rekreacijski kompleks u Zagrebu s olimpijskim bazenom  i još dva bazena. Pored bazenskog kompleksa ići će i radovi na atletskim stazama i borilištima kao i izgradnja nogometnog centra uz prethodno uklanjanje balona i ostalih gospodarskih objekata sa Svetica.  Kruna  svih tih radova bit će akademsko sportsko natjecanje, Univerzijada 2016.  do kada će biti završen i Dinamov stadion. Zagrepčani će ovdje sa zadovoljstvom i ponosom pohoditi. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali i pokretanju ovih radova, a iz Ureda za izgradnju svaki dan će netko biti prisutan ovdje na gradilištu i do ljeta sljedeće godine zasjet će novi sportsko rekreativni komleks na ponos cijeloga grada. – rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Tri bazena

Bazenski kompleks na Sveticama satsojat će se od velikog, olimpijskog bazena dimenzija 50 x 25 x 2.2 m., malog  bazen za rasplivavanje  25 x 13.7 x 1.4 m te bazena za obuku plivača  8 x 6 x 0.4-0.8 m. Vanjski prostori (terasa plivališta i zelene površine) su ukupne površine 5040 m², krovne terase bazena sa sportskim terenima su ukupne površine 1875 m².

U zapadnom dijelu su predviđene garderobe, u istočnom welness-centar sa saunama. Na krovu zapadnog dijela nalaze se otvorena sportska igrališta (stolni tenis, mali nogomet, košarka, odbojka na pijesku). Tribina za tristotinjak gledatelja predviđena je na istočnoj strani bazenskog kompleksa i imat će tri reda sjedišta. Na južnom dijelu parcele nalazi se livada sa sunčalištem na kojoj je moguć nogomet na travi, badminton i sl. U sjevernom je produžetku predviđeno dječje igralište.
 
Trenutno je završeno je 30 postoradova na objektu, potpisan je ugovor s izvođačem,  predana je sva projektna dokumentacija, prijavljeno je gradilište, a izvođač Zagreb- montaža d.o.o.  je uveden u posao 18. veljače.
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA