Otvoren 36. Interliber

12. studenog 2013. Na Zagrebačkom velesajmu danas je svečano otvoreno 36. izdanje INTERLIBERA. Ovaj međunarodni sajam knjiga i učila, koji se na Velesajmu održava od od 12. do 17. studenog predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.
 
Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
 
I ove godine na Interliberu se očekuju mnogobrojne prezentacije i nastupi pisaca i nakladnika, te niz stručnih i popratnih događanja.
 
PROMOCIJE, PREZENTACIJE, ATRAKCIJE

-          Promocije novih naslova i izdanja
-          Programi na pozornici u paviljonu 6: okrugli stolovi: razgovori s piscima, književnim kritičarima, književne radionice, predstavljanje nakladničkih tvrtki
-          Stručni skupovi
-          Dan knjižnica
-          Prodaja knjiga po povoljnim cijenama
-          Dječje radionice na štandovima

U zajedničkom terminu održavaju se sajmovi Info, Sajam glazbe i multimedije, Inova

Sajam knjiga Interliber na  Zagrebačkom velesajmu danas je posjetio i predsjednik Republike Ivo Josipović. Obilazeći štandove Josipović je ocijenio Interliber "Iznimno važnom manifestacijom koja pokazuje da knjiga nije mrtva kao što neki govore".

Istina, postoji određena kriza izdavaštva, no uvjeren sam da će knjiga, bilo u tiskanom ili elektronskom obliku ostati temelj ljudske civilizacije, istaknuo je.

INOVA 2013- salon inovacija

Ovogodišnji 38. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem - INOVA 2013. te 9. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova - BUDI UZOR otvoren je danas na Zagrebačkom velesajmu.

Sajam su otvorili Mirka Jozić, izaslanica zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića te predsjednik priređivačkoga odbora Ladislav Prežigalo.

Sajam organiziraju Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba i tvrtka TERA - Tehnopolis, u suorganizaciji Saveza riječkih inovatora, Saveza inovatora Primorsko-goranske županije, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te Saveza za energetiku Zagreba, a održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore te svjetskim pokroviteljstvom World Invention Intellectual Property Association-a.

Na prigodnom otvaranju hrvatskim inovatorima su dodijeljene međunarodne nagrade.

Na sajmu je izloženo 550 inovacijskih izložaka iz Hrvatske i još preko 30 drugih zemalja, među kojima su i inovatori iz SAD-a, Rusije, Taiwana, Malezije, Irana, Velike Britanije, Koreje, Rumunjske, Poljske, Egipta i Turske.

INOVA 2013. je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima, međunarodnim stručnim skupovima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja.

Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog ocjenjivačkoga suda.

Ovogodišnji INFO - sajam informacijskih tehnologija održat će se od 12. do 17. studenog.

Istovremeno sa sajmom INFO održava se i Sajam glazbe i multimedije.

Zajedno, ove sajamske cjeline spajaju na jednom mjestu kulturu, knjige, glazbu, multimediju i informatiku što će privući više od 100.000 posjetitelja.

Ovaj miks izložbeno-kulturnog, edukativnog i zabavnog sadržaja, kao najznačajnije događanje ove vrste u regiji, jamči i veliku medijsku pozornost i praćenje.

INFOGAMER BY REBOOT, 14. - 17. 11. 2013., paviljon 8

Reboot infoGamer, s pravom nosi titulu najznačajnijeg i najambicioznijeg gamerskog događaja u Hrvatskoj i regiji.

Regionalan karakter daje mu potvrda dolaska najznačajnijih inozemnih izlagača: Wargaming.net i Ubisoft!

INFOGAMER INTERNET CAFE

Reboot infoGamer ove godine doista puca iz svih topova - četiri nevjerojatna dana nestvarnih gamerskih iskustava, igranja, druženja, upoznavanja s novim trendovima, predstavljanja najrecentnijeg softvera i hardvera te mnoštvo turnira, nagradnih igara, akcija i poklon paketa!

NAGRADE, POKLONI, IZNENAĐENJA

  • Cosplay natjecanja /pobjednike očekuju vrijedne nagrade svakoga dana!
  • Raznih limited edition gaming majica podijelit ćemo više od tisuću!
  • Sony PlayStation Adriatic /velika ponuda igara za PlayStation i druge proizvode iz Sonyjevog asortimana
  • Samsung /prezentacija mnoštvo vrhunskog hardvera i multimedijskih uređaja, od Smart TV-ova do prijenosnih računala