Interliber – 36. međunarodni sajam knjiga i učila – 12. – 17. 11.

8. studenoga 2013. - Od 12. Do 17. studenog na Velesajmu će se održati 36. izdanje INTERLIBERA. Ovaj međunarodni sajam knjiga i učila predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.
 
Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
 
I ove godine na Interliberu se očekuju mnogobrojne prezentacije i nastupi pisaca i nakladnika, te niz stručnih i popratnih događanja.
 
PROMOCIJE, PREZENTACIJE, ATRAKCIJE

-          Promocije novih naslova i izdanja
-          Programi na pozornici u paviljonu 6: okrugli stolovi: razgovori s piscima, književnim kritičarima, književne radionice, predstavljanje nakladničkih tvrtki
-          Stručni skupovi
-          Dan knjižnica
-          Prodaja knjiga po povoljnim cijenama
-          Dječje radionice na štandovima

U zajedničkom terminu održavaju se sajmovi Info, Sajam glazbe i multimedije, Inova
 
Ako već niste fan Interlibera na facebooku, požurite i postanite, te pratite najnovije objave.

S veseljem vas očekujemo na Velesajmu, ulaz na sajam se ne plaća.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM OTVARANJA SAJMOVA
Danas je na Zagrebačkom velesajmu održana i konferencija za medije povodom održavanja sajmova Interliber, INOVA, Glazba i multimedija te INfogamer by Reboot. Govornici su nas upoznali sa sadržajem i programom koji nas očekuje; uvodnu riječ imao je voditelj podružnice Milan Trbojević zatim Neven Antičević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara, Ladislav Prežigalo, predsjednik Priređivačkog odbora sajma Inova – Budi uzor, Neven Marković, tajnik Hrvatskog saveza inovatora, Davor Krznarić, iz časopisa Reboot.
 
Na sajmovima će izlagati 813 izlagača na 33.600 m2 izložbenog prostora iz 36 zemalja svijeta u paviljonima 5, 6, 7, 7a, 8 i Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.
 
Zemlje sudionice su: Taiwan-Republika Kina, Republika Kina, Republika Koreja, Ruska Federacija, Ukrajina, Bjelorusija, Poljska, Švedska, Rumunjska, Moldavija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Nigerija, Malezija, Indonezija, Filipini, Makao-Kina, Singapore, Hong-Kong, Bangladeš, Nikaragva, Češka Republika, Crna Gora, Makedonija, Japan, Katar, Vijetnam, Kanada,  Austrija, Francuska, Njemačka, SAD, Velika Britanija i Sjeverna Irska i Hrvatska.
 
Za sve knjigoljupce počinje najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu - Interliber!
 
Ovogodišnji se Interliber, 36. međunarodni sajam knjiga i učila održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
 



PREDSTAVLJANJE NOVIH KNJIGA I NJIHOVIH AUTORA
 
Novi monumentalni roman Rod Miljenka Jergovića je knjiga sastavljena od više cjelina u kojoj se na 1008 stranica izmjenjuju fikcionalni i nefikcionalni dijelovi i savršeno se miješaju stvarno i izmaštano.
 
Otkrivamo novu španjolsku književnu zvijezdu Mariju Duenas koja u romanu Vrijeme između krojenja ispisuje nevjerojatnu priču o svijetu i povijesti skrojenu od života jedne modistice. Ovaj je roman najprodavanija španjolska knjiga posljednjeg desetljeća, odmah iza svjetskih uspješnica Carlosa Ruiza Zafóna.
 
Autobiografski roman Ludwiga Bauera Toranj kiselih jabuka čiji glavni junak odrasta i sazrijeva u turbulentnim vremenima, u doba stalnih promjena, u kojima se i on mijenja od znatiželjnog i zaigranog dječaka preko nabusitog mladića, inteligentnog studenta i čovjeka u potrazi za srećom.
 
Nova očaravajuća knjiga Amosa Oza Među svojima o osam zgoda iz života u kibucu, u kojem je i sam Oz proveo dobar dio mladosti, a opisuje sva veselja i tuge, sitne ljudske radosti i pakosti, ljubav i čežnju, mladost i starost, sve ono što život čini životom.
 
Predstavljamo drugi roman francuskog urednika i književnika Jeana Matterna O medu i mlijeku. Tu je i nezaobilazna knjiga omiljenog argentinskog psihoterapeuta Jorgea Bucaya Put samoovisnosti.
Projekt Žena Graemea Simsiona, Tajnovita knjižara gospodina Penumbre Robina Sloana, Blues miješane krvi Esi Edugyan, Zapisi jednog svodnika Giorgia Falettija, Robopokalipsa Daniela H. Wilsona, Stotinu Tisuća Kraljevstava Nore K. Jemisin, Škola šarma i špijunaže Gail Carriger i Moć grimorija Rachel Hawkins.
Najavljujemo još Okajani grijesi Kate Mijić, Portret majke Indije Vesne Krmpotić, Više nego normalno Dale Archer, prevela prof. Mirjana Krizmanić, Teen psiha poznatih psihologinja Majde Rijavec i Dubravke Miljković, Za što sam se spremna potući Ivane Simić-Bodrožić, Fališ mi u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi od Mani Gotovac te Draga Milana u Italiji Milane Vuković Runjić. Zatim Djela Ive Andrića,  Japundže od Ivana Aralice, Razlozi za nepovjerenje u sustav obrane od tuče Luka Paljetaka, Redak mulja, redak pjene Tonka Maroevića, Pohod milosti - izabrane pjesme Ivana Goluba, Izgubljeni raj Johna Miltona.
 
DOLAZAK ADAMA JOHNSONA, DOBITNIKA PULITZEROVE NAGRADE 
Kruna ovogodišnjih Lumenovih aktivnosti na Interliberu dolazak je Adama Johnsona, dobitnika Pulitzerove nagrade za književnost 2013. godine. Johnson je dobio prestižnu nagradu za roman Sin Gospodara Siročadi.
Predstavljanje knjige održat će se u petak, 15. studenog u 12 sati na štandu Školske knjige. O knjizi će, uz autora Adama Johnsona i voditeljicu Vlatku Kolarović, govoriti književni kritičar Tportala Gordan Duhaček, novinar HTV-a Josip Šarić (autor nagrađenog dokumentarca Sjeverna Koreja – Gladna djeca komunizma) i urednica knjige Diana Matulić. Istoga dana, u 18 sati, Johnson će potpisivati knjige na Lumenovu štandu.
Bit će upriličeni i drugi susreti s autorima koji će potpisivati primjerke svojih knjiga: Sibila Petlevski, Ludwig Bauer, Miljenko Jergović, Julijana Matanović, Miro Gavran, Sanja Pilić, Željka Mezić.
 
IZLOŽBA STARIH SLIKOVNICA I ILUSTRACIJA NASLOVNICA KNJIGA
Autorica Tamara Teković vlasnica je više od 5500 naslova te najveća kolekcionarka u regiji. Održat će predavanje Edukativne slikovnice jučer, danas, sutra: Čemu nas uče slikovnice? Koja je slikovnica "ona prava"? Je li slikovnica igračka ili dječja prva knjiga? Na ovogodišnjem Interliberu izlaže 600 slikovnica (paviljon 6, 13B) o kojima ce govoriti u svojim predavanjima.
 










Na ovogodišnjem Sajmu glazbe i multimedije, od 12.-17.11.2013., posjetitelje očekuje prezentacija glazbala, profesionalne akustike i rasvjete uz Izložbu LED digitalnog označavanja  u paviljonu 7A.
Komplementarni sajam INFO, od 14.-17. 11.,  održava se u paviljonu 8. Nove tehnologije  su dio naše svakodnevice i uvelike nam olakšavaju i poslovni i privatni život pa smo pripremili i pregršt zanimljivih igraćih i multimedijskih sadržaja koji će upoznati posjetitelje s novim trendovima u industriji videoigara, softvera i hardvera, proizvoda vezanih uz gaming, retro igraonice itd.
Veseli nas  što se u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu, opet mogu  vidjeti svjetski noviteti iz IT branše.
 
S partnerom „Digitalna avantura“ organiziramo najznačajniji gamerski događaj u Hrvatskoj i regiji Reboot infoGamer na više od 100 gaming računala s igranjem, druženjem, mnoštvom turnira, nagradnim igrama, akcijama i poklon paketima.
RETRO INFO i ove će nas godine povesti na uzbudljiv put kroz povijest industrije videoigara i mobilne tehnologije.
 



   




14.-17.11.2013.

paviljon 8


 
Reboot infoGamer ove godine doista puca iz svih topova, očekuje vas četiri nevjerojatna dana nestvarnih gamerskih iskustava, igranja, druženja, upoznavanja s novim trendovima, predstavljanja najrecentnijeg softvera i hardvera te mnoštvo turnira, nagradnih igara, akcija i poklon paketa!
 
Reboot infoGamer, s pravom nosi titulu najznačajnijeg i najambicioznijeg gamerskog događaja u Hrvatskoj i regiji. Regionalan karakter daje mu potvrda dolaska znajačajnijih inozemnih izlagača: Wargaming.net i Ubisoft!
 
NAGRADE, POKLONI, IZNENAĐENJA
Bit će i cosplay natjecanja, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade svakoga dana! Raznih limited edition gaming majica podijelit ćemo više od tisuću!
 
Sony PlayStation Adriatic predstaviti će veliku ponudu igara za PlayStation i druge proizvode iz Sonyjevog asortimana.
Samsung priprema prezentaciju mnoštvo vrhunskog hardvera i multimedijskih uređaja, od Smart TV-ova do prijenosnih računala, te niz drugih izlagača.
 
NOVE IGRE NA VIŠE OD 100 GAMING RAČUNALA
Udruga virtualnih igara organizira brojne turnire u sportskim simulacijama i drugim igrama, a pobjednici će kući otići s vrlo vrijednim nagradama! Posjetitelji će se moći okušati u PES-u 2014, NBA 2K14 i drugim virtualnim srazovima, te pokazati svoju vještinu i naučiti suparnike kako se igra! A bez obzira na to sudjeluju li u natjecanjima ili ne, neće morati dugo čekati na red što se tiče uživanja u brojnim igrama – na raspolaganju je više od stotinu konzola i računala na kojima će se moći igrati!
 
POVIJEST  IGRANJA
Muzej retro igara Peek & Poke i ove će nas godine povesti na uzbudljiv put kroz povijest industrije videoigara i mobilne tehnologije, pa ćete na njihovom štandu moći uskočiti u dobra stara vremena klasičnog gameanja i opustiti se kroz igranje na starim računalima, konzolama i arkadnim automatima.
 
ATRAKTIVNI TURNIRI, DRUŠTVENE IGRE, EDUKACIJE
Prijatelji iz Carte Magice pripremili su eksplozivan program za sva četiri dana! Očekuje nas velike besplatne Yu-Gi-Oh!, Pokemon i Magic the Gathering turnire s vrlo vrijednim i bogatim nagradama, svakodnevne prezentacije i igraonice igara Warhammer, Warhammer 40K i Pathfinder te prilika da posjetitelji besplatno isprobaju više od 80 društvenih igara!
Dolazak je i izvrsna prilika za druženje s domaćim i inozemnim developerima koji će rado podijeliti svoje znanje i kako postati uspješan developer.

 
 
38. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem
i 9. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova BUDI UZOR 2013

 
Tradicionalna nacionalna izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih, ali i velika međunarodna izložba - i najveća izložba inovacija do sada održana u Republici Hrvatskoj  s najvećim brojem inozemnih izaslanstava na svijetu u 2013. godini.
 
Svijet inovatora dolazi u Zagreb, pa je INOVA-BUDI UZOR prigoda za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasmana inovacija na hrvatsko tržište.
 
INOVA 2013 je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija. Najavljujemo nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja i već tradicionalnu Nagradu Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru.
 
Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz potporu Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore i očekivanu Ministarstva poduzetništva i obrta i Zagrebačkog velesajma kao domaćina Izložbe jamče visoku razinu organiziranja.
 
Zemlje sudionice: Hrvatska, Bangladeš, Bjelorusija, Tajvan-Kina, Republika Koreja (južna) , Ruska Federacija, Ukrajina, Poljska, Švedska, Rumunjska, Moldavija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Filipini,  Srbija, Turska, Nigerija, Malezija, Indonezija, Japan, Makao, Singapur, Nikaragva, Španjolska, Crna Gora, Makedonija, Kanada, Velika Britanija, Katar, Vijetnam i Hong Kong
 
OTVORENJE SAJMA
Prvi zajednički obilazak međunarodnih sajmova bit će 12. studenog 2013. g. u 11,00 sati ispred paviljona 6.
 
sajam datum održavanja paviljon radno vrijeme
 
Interliber
 
 
12. - 17. 11.
 
 
5, 6
10.00 - 20.00 sati
pet i sub
10.00 – 21.00
 
Sajam glazbe i multimedije
 
 
12. - 17. 11.
 
 
7a
 
10.00 - 19.00 sati
 
 
INOVA
 
12. - 17. 11.
 
 
7, 7a
 
10.00 - 19.00 sati
 
INFOGAMER BY  REBOOT
 
 
14. – 17. 11.
 
 
8
 
10.00 - 20.00 sati
 
 
 
Ulaz na sajmove INTERLIBER, Sajam glazbe & multimedije i INOVA-u za sve posjetitelje je besplatan.
 
REBOOT INFOGAMER - ulaznice
dnevna ulaznica (s mogućnošću 3 ulaza i 3 izlaza dnevno) 30,00 kuna
ulaznica za sve dane 70,00 kuna