Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša 1. lipnja

Svjetski dan zaštite okoliša i Dan čistoće u petak, 1.lipnja, desetu godinu za redom,  podružnica Čistoća svečano će obilježiti cjelodnevnim programom na  Trgu bana Jelačića. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare voditelj podružnice Čistoća Branimir Valašek.

U prigodnom programu pod motom Čuvajmo okoliš, oblikujmo budućnost, koji će trajati od 12.00 do 21.00 sat, sudjelovat će različite društvene skupine; državne ustanove, udruge za zaštitu okoliša, tvrtke, dječji vrtići, škole, estradni umjetnici i građani.




-Program se temelji na koncepciji koja kroz igru, zabavu i humor daje mogućnost osvješćivanja problema okoliša, kao i stjecanja novih znanja i vještina na tom području. Kako bi zainteresirani partneri mogli predstaviti svoje projekte i programe te distribuirati materijale vezane uz navedenu problematiku, predvidjeli smo postavljanje štandova na zapadnoj strani Trga. Na istoj strani bit će postavljena pozornica s razglasom, a prostor ispred nje služit će za igre, odnosno natjecanje zainteresirane mladeži,  predstavnika uključenih zagrebačkih osnovnih i srednjih škola i ostalih. Također, bit će postavljena izložba postera (radovi osnovnih škola) na panoima te izložba predmeta od otpadnih materijala na stolovima i u prostoru (radovi srednjih škola), a predviđena je i revija odjeće od otpadnih materijala, koje pripremaju srednje škole- najavio je Branimir Valašek.

Pokrovitelj događanja su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i gradonačelnik Grada Zagreba, a organizator Zagrebački holding d.o.o, podružnica Čistoća. U glazbenom dijelu programa nastupat će Lana Jurčević, Vladimir Kočiš- Zec, Jura Stublić i grupa Film, Davorin Bogović i Telefone Bluese Band, plesne skupine i dječji zborovi.
 
Čistoća dobila certifikat upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu OHSAS 18001
 
Podružnica Čistoća od danas ima još jedan međunarodni certifikat. Riječ je o certifikatu sustava upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu prema međunarodnoj normi OHSAS (Occupational Health and Safety Assessment Series) 18001. Certifikaciju je napravila certifikacijska tvrtka SIQ.

-Ovo je logičan slijed u razvoju integriranog sustava upravljanja u podružnici Čistoća i to nakon višegodišnje (od 2005.) učinkovite primjene međunarodnih i hrvatskih normi za upravljanje kvalitetom prema ISO 9001 i upravljanja okolišem prema Iso 14001, kao i Sustava HACCP (Opća načela higijene hrane). Podružnica Čistoća ovime je učinila novi iskorak i kao prva podružnica Zagrebačkog holdinga uključila se u razmjerno malo društvo od oko 120 organizacija u Hrvatskoj koje se mogu pohvaliti da su certifikatom OHSAS 18001 dokazale aktivno i sustavno djelovanje na području zaštite zdravlja i sigurnosti na radu kako naših zaposlenika, tako i drugih zainteresiranih strana čije su aktivnosti povezane s našom podružnicom.  Spomenimo  i da se broj ozljeda na radu u našoj podružnici u 2011. godini smanjio za čak 50 posto u odnosu na godinu ranije- rekao je Valašek.