Zabavni vikend uz Zagrebački holding

Ovaj viked u brojnim objektima Zagrebačkog holdinga građani mogu izabrati zabavu među bogatom ponudom događaja, gdje svatko može pronaći ponešto za sebe.

U sklopu programa obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 2012., u subotu 22. rujna na Jarunu će se, na radost svih ljubiitelja skateboardinga, otvoriti novo obnovljeni skate park.

Obnova parka je počela u proljeće  i na zadovoljstvo sviju završila u predviđenom roku. Obnovu je u cijelosti financirao grad Zagreb.
 
Subota je dan proglašen  „Danom bez automobila“ u sklopu kojeg će se  na Jarunu provesti akcija „Vozač dana-vožnja na rolama, skate-u i bike-u“ , a zamišljena je da roleri, bikeri i skateri demonstriraju svoje vještine u novo obnovljenom parku kako bi potaknuli mlade na bavljenje ovim sportovima i na korištenje novog skate parka.Na Zagrebačkom velesajmu do nedjelje mogu se posjetiti četiri sajma, Sajam županija, Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Mystic - Zagreb yoga fest i Kolektivne izložbe stranih zemalja. U sklopu sama Mystic od 21. do 23. rujna održava se Zagreb Yoga fest sa stručnim, edukativnim i izložbenim predstavljanjima raznih škola, stilova yoge i meditacijskih tehnika uz sudjelovanje priznatih domaćih i međunarodnih učitelja. Ukupna ponuda sajma Mystic, pored yoge, obuhvaća razne nekonvencionalne metode i terapije - prirodne, energetske i duhovne, zdravu hranu, organski uzgoj hrane, ljekovito bilje i pripravke od ljekovitog bilja, apiterapiju, dodatke prehrani, prirodnu kozmetiku, masažu, feng shui, kristale, stručnu literaturu i još puno toga.
Na zagrebačkom jezeru Bundek kraj rujna biti će veseo i zabavan.

Bundek Fest - Zagrebački jesenski festival, koji počinje danas, 21. rujna i traje sve do 30. rujna, okupiti će brojne, poznate glazbene izvođače. Svi koji dođu na Bundek moći će se zabavljati i uživati u njihovim nastupima. Ne propustite posjetiti zagrebački jesenski festival na Bundeku jer je ulaz besplatan.

U Areni Zagreb od 21. do 23. rujna održava se 9. Dječji sajam. Organizatori sajma u suradnji s generalnim sponzorom tvrtkom HiPP pripremaju veliku zajedničku akciju koje i vi možete biti dio. Ove godine traže se lica sajma, a to je prilika za osvojiti vrijedne darove. Bit će tu i bogat festivalski program u kojem sudjeluju mališani vrtičkog i školskog uzrasta.  U sklopu sajma klub Kockice pripremaju izložbu novih Lego eksponata. Ulaz na sajam je besplatan za sve posjetitelje dok će ulaz na izložbu imati simboličnu cijenu ulaznice. Dođite svi na Dječji sajam da zajedno ispratimo ljeto i s veseljem započnemo školsku godinu!  Pratite ovaj link i doznajte koje vas sve novosti, akcije i popusti očekuju na ovogodišnjem 9. Dječjem sajmu u Areni Zagreb.

Na prvi dan jeseni, ove nedjelje, 23.09., trinaestu godinu za redom, održati će se Utrka Terry Fox na Jarunu. Ova akcija, čija je svrha prikupljanje  sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj i podizanje svijesti građana o toj bolesti počinje u 14.00 sati prigodnim programom, a start utrke će službeno početi u 16.00 sati.

Ove godine prikupljena sredstva donirat će se Institutu Ruđer Bošković  i Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici. U središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla ili već danas doniranjem simboličnog novčanog iznosa od 3 (iz fiksne mreže), odnosno
4 kune (iz mobilne mreže) pozivom na Metronetov humanitarni broj 060 800 400. Trka Terry Fox Run u proteklih je 12 godina u Hrvatskoj okupila više od 50.000 sudionika, a prikupljeno je i donirano više od 4 milijuna kuna.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terry Foxa koji je oboljevši od raka izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no nažalost trku nije uspio završiti preminuvši u 22 godini.
 
U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju i pokrenula  akciju sakupljanja novca za borbu protiv raka. Akcija se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskog veleposlanstva i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojim je i Hrvatska.