U svibnju akcija podjele besplatnih ZG vrećica korisnicima reciklažnih dvorišta

7. svibnja 2024. Svi korisnici reciklažnih dvorišta iz kategorije kućanstvo, koji tijekom svibnja barem jednom posjete reciklažno dvorište i na njemu predaju otpad, ostvarit će pravo na dva paketa ZG vrećica od 10 litara, odnosno ukupno 20 pojedinačnih vrećica, neovisno o prethodnom broju dolazaka. Stoga pozivamo korisnike da u svibnju dođu na jedno od 21 recilažnih dvorišta u Zagrebu i preuzmu svoje ZG vrećice.

Početkom mjeseca došlo je do nepravilnosti u sustavu bilježenja dolazaka u reciklažna dvorišta od strane privatne tvrtke koja vodi evidenciju zbog čega će Zagrebački holding toj tvrtki naplatiti penale. Kako građani zbog toga ne bi imali nikakvih neugodnosti, ovaj mjesec će svi koji posjete reciklažna dvorišta dobiti besplatne vrećice, a ne samo oni koji su posjetili reciklažna dvorišta pet mjeseci uzastopce. Nakon toga će uslijediti tehnička nadogradnja sustava i aplikacije RazvrstajMojZG, te će se nastaviti program evidencije i nagrađivanja dolazaka korisnika na reciklažna dvorišta. Pri tome će korisnici koji unutar pet mjeseci uzastopce barem jednom mjesečno evidentiraju posjet reciklažnom dvorištu, moći ponovno ostvariti pravo na besplatne ZG vrećice.

Popis reciklažnih dvorišta, kao i podaci o radnom vremenu te vrstama otpada koji se na njima odlažu dostupni su na internetskim stranicama podružnice Čistoća.