Svečano otvorenje sajma Dani ljepote

Na Zagrebačkom velesajmu danas je svečano otvoren sajam Dani ljepote na kojima nastupa 125 izlagača iz 9 zemalja.

Sajam je namijenjen profesionalcima iz kozmetičke industrije, proizvođačima, trgovcima i kupcima preparativne i dekorativne kozmetike, proizvođačima uređaja opreme i pribora za kozmetičke i frizerske salone, ali i stručnjacima i rekreativcima koji brinu o kondiciji, ljepoti i oblikovanju tijela vježbanjem.

Koordinatorica projekta „Dani ljepote“ Mirjana Lešković, među ostalim, je pohvalila dobar odaziv predstavnika kozmetičke industrije te najavila bogat stručno popratni program i natjecanja profesionalaca, ali i učenika. Napomenula je kako će Dane ljepote posjetiti oko tisuću učenika iz dvadeset stručnih škola od kojih će mnogi nastupiti i na natjecanjima frizera, pedikera, kozmetičara i  stilista.

Otvarajući Dane ljepote zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević  istaknula je okolnost što su na Danima ljepote zajedno briga za zdravlje, rekreacija, njega i ljepota. Napomenula je kako je ovaj sajam dobra prilika za poslovne ljude iz kozmetičke industrije.Na Danima Ljepote održat će se natjecanja mladih frizera, vizažista i kozmetičara. Natjecanje kozmetičara grada Zagreba i Zagrebačke županije održava se pod nazivom „4. Zlatni ruž“. Međunarodno natjecanje u nadogradnji noktiju u osam kategorija za profesionalce, početnike i učenike te natjecanje za najboljeg frizera također se događa na Danima ljepote.

Na frizerskom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola budući frizeri i stilisti imaju temu „ Kraljica i kralj maturalne noći“. Održat će se i natjecanje i izložba radova u kategorijama „Nail Art fotografije“ i „Nokti u kutiji“ te make up natjecanje učenika na temu „ Kao Lady Gaga“. Budući dizajneri noktiju natječu se na temu „Disco Lady“.

Dani ljepote mogu se posjetiti svakoga dana od 10 do 19 sati do nedjelje navečer.
 

Podružnica Zagrebački velesajam