Projekti Tržnica: obnova Dolca i sajam vozila u Sesvetama

Rekonstrukcija gornje plohe na tržnici Dolac, otvaranje sajma vozila na Sajmištu u Sesvetama te "Domaće tržnice" novi su projekti podružnice Tržnice Zagreb- najavio je Alen Lochert, rukovoditelj Službe za opće poslove podružnice u današnjoj emisiji Radio Sljemena "Zagrebački razgovori".

Prema njegovim riječima izrada elaborata statike za obnovu najpoznatije zagrebačke tržnice završena je, a nakon odabira tvrtke putem natječaja, koja će izvoditi radove, velika rekonstrukcija bi trebala započeti sljedeće godine.

-Dolac je posljednji put obnavljan 1960. godine i od tada se na gornjoj plohi nisu obavljali veći građevinski radovi. Normalono je da tijekom vremena dolazi do određenih oštećenja, prokišnjavanja u donje prostore i ostaloga. Stoga, će nakon rekonstrukcije Dolac zasjati u novom ruhu. Štandovi će za vrijeme radova morati biti premješteni na neku drugu lokaciju, koju ćemo dogovoriti s Gradom- rekao je Lochert.

O proširenju ponude na Sajmištu u Sesvetama, također se intenzivno razmišlja u Tržnicama Zagreb.

-Želja nam je da se u Sesvetama dobije još jedno mjesto na kojem bi ljudi mogli kupiti rabljeno vozilo, poljoprivredna vozila i strojeve jer je to kraj tradicionalno orijentiran na poljoprivredu. Sajam se održava svakog četvrtka i trenutno se intenzivno radi na tom projektu koji bi uskoro mogao biti završen- najavio je rukovoditelj Službe općih poslova u Tržnicama Zagreb.

Prije dva tjedna podružnica je na tržnici Branimirova pokrenula projekt Domaće tržnice koji bi se mogao proširiti i na ostale gradske tržnice.

-DOMAĆA TRŽNICA na popularno zvanom„Branimircu“, održavat će se tijekom redovnog radnog vremena. Želja nam je da promoviramo domaće seoske proizvode poljoprivrednih proizvođača koji idu do krajnjeg potrošača. Domaća tržnica nudi svježe i domaće, prirodno uzgojeno voće, povrće kao i ostale seoske proizvode, koje iz prve ruke možete kupiti na tržnici Branimirova, a svi proizvođači koji nude domaće uzgojene proizvode imaju na štandu istaknute naljepnice koje to potvrđuju.- rekao je Alen Lochert.

U podružnici Zagrebačkog holdinga d.o.o. razmišljaju i o otvaranju novih tržnica u kvartovima, koji u svojoj blizini nemaju gradsku tržnicu, a to su Novi Jelkovec i Lanište.