Preuređenje Starog placa u Dubravi

Nakon dugih godina čekanja, danas 18. 06. 2013, konačno je počela rekonstrukcija Starog placa. Zapušten i dotrajao, propadao je na očigled. Stare betonske klupe raspadale su se i postajale opasne za djecu koja se u popodnevnim satima tu znala igrati. Subotom je dolazilo desetak prodavača, dok je preko tjedna  rijetko koji navraćao. Svjesno neodrživog stanja Starog placa, Vijeće Gradske četvrti  Donja Dubrava potaknulo je inicijativu za njegovo preuređenje.  

Uz angažman udruge Projekt 91, napravljen je inicijalni prijedlog uređenja placa, koji je naišao na podršku pri Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada,  graditeljstvo, komunalne poslove i promet, kao i kod Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, a posebno pozitivno obnovu su dočekale Tržnice Zagreb. Grad je osigurao 250. 000 kn, kako bi se moglo pristupiti uređenju objekta.

Nakon nekoliko sastanaka, započela je rekonstrukcija, te je načinjen prvi korak kada su srušene stare betonske klupe, kako bi se pristupilo uređuju cjelokupne površine placa. S obzirom da  Donja Dubrava nema takvog mjesta i trga, osim kao mjesto susreta i druženja okolnih stanovnika, preuređeni plac koristit će se i za kulturne i sportske manifestacije. Radove izvodi  Zagrebački holding,  podružnica  Zagrebačke ceste.

Podružnica Tržnice Zagreb