Otvoreni sajmovi medicina, tehnika i Dentex

Na Zagrebačkom velesajmu danas su otvoreni bienalni Međunarodni sajam medicine, laboratorijske, rehabilitacijske opreme i farmacije - Medicina i tehnika, te Međunarodni sajam dentalne medicine - Dentex. Na sajmovima izlaže 277 izlagača iz 24 zemlje.

Sajmove je otvorio zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, koji je iskazao zadovoljstvo što je, unatoč sveprisutnoj recesiji, Zagrebački velesajam uspio okupiti više izlagača nego što ih je bilo na tim sajmovima pretprošle godine.

Sličnoga mišljenja je i predsjednik Komore dentalne medicine Hrvoje Pezo, koji je ocijenio da se na sajmu Dentex mogu vidjeti sva najnovija dostignuća, a posebno je zanimljivo da će se na sajmu moći vidjeti  "u živo" pojedini zahvati po najsuvremenijim metodama rješavanja problema u dentalnoj medicini.

Tijekom sajmovanja, koje će potrajati do 19. svibnja, bit će održani brojni stručni skupovi od kojih treba izdvojiti Simpozij o estetici lica u medicini, estetike u dentalnoj medicini, operaciju u živo (live op) kod pacijenata s uznapredovalim paradontitisom jednom od tehnika regenerativne paradontne terapije, predstavljanje knjige "Kako zdravo odrasti"...

Posjetitelji će moći besplatno obaviti  mjerenje plućne funkcije, koncentracije kisika u perifernoj krvi, ugljičnog monoksida u krvi pušača, indeksa tjelesne mase, izračunati  rizik oboljenja od raka pluća i kronične opstrukcije bolesti pluća, izbjeljivanje zuba...

Direktor Zagrebačkog velesajma, Milan Trbojević, zahvalio je svima koji su uložili napore da ovogodišnji sajmovi budu veći od prethodnik i najavio da će se s tom uzlaznom putanjom nastaviti.   


Podružnica Zagrebački velesajam