Košarkaši KK Cedevita podržali akciju odvojenog prikupljanja otpada

U cilju informiranja i educiranja građana o načinu reciklaže i odvojenog prikupljanja otpada podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o. ZGOS danas je organizirala akciju odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja iskoristivog otpada u tijelu odlagališta Prudinec u Jakuševcu.  

Akciji su se pridružili košarkaši Košarkaškog kluba Cedevita.  
 
- Cilj ove akcije bio je ukazati da otpadni papir/ karton nije smeće - već sirovina koja se izvrsno reciklira te joj nije mjesto u tijelu odlagališta jer tamo zauzima dragocjeni prostor i izrazito se sporo razgrađuje, istaknuo je voditelj podružnice ZGOS, Zlatko Milanović.

Također je pojasnio da je glavni uvjet reciklaže otpadnog papira, odvojeno sakupljanje, koje osigurava razvoj gospodarstva i na taj način omogućuje otvaranje novih radnih mjesta.
 
Direktor KK Cedevita Krešimir Novosel istaknuo je važnost sudjelovanja sportaša u akcijama koje nose pozitivnu poruku društveno odgovornog ponašanja te je napomenuo kako im je čast što su pozvani na ovu hvalevrijednu akciju koja šalje poruku o potrebi očuvanja okoliša.

- Akcija je sjajno prošla te vjerujem da smo pridonijeli razvijanju svijesti o potrebi odvajanja otpada i njegovog kasnijeg recikliranja, izjavio je Novosel.

Simboličnim zabijanjem koševa papirnatim loptama, košarkaši Miro Bilan i Tomislav Petrović, poručili su da papir treba odvajati u za to previđene kontejnere, koji se kasnije recikliraju.

- Stvarno smo s veseljem podržali ovu akciju jer smeće uistinu treba reciklirati, za dobro nas i novih generacija. Danas smo puno saznali o reciklaži koju apsolutno podržavam, rekao je Miro Bilan. 

GALERIJA FOTOGRAFIJA