Javni prijevoz

Podružnica Zagrebački električni tramvaj organizira javni prijevoz putnika na području Zagreba i dijela Zagrebačke županije tramvajima, autobusima i uspinjačom. Također organizira prijevoz školske djece te poseban prijevoz osoba s invaliditetom. Uz redovan prijevoz, Podružnica organizira i turistički razgled grada kabrio autobusima te priredbu za djecu Veseli božićni tramvaj.


Tramvajski prijevoz

Redovan tramvajski prijevoz organiziran je na 15 linija dnevnog prometa i četiri noćne linije. Ukupna dužina pruga je 116.346 m, a tramvajskih stajališta je 256. Radnim danom u vremenima vršnih opterećenja u prometu se nalaze 193 garniture tramvajskih vlakova. Tramvajski vozni park čini nekoliko tipova tramvaja od kojih su 142 niskopodna (48% od ukupnog broja tramvaja).

 

Autobusni prijevoz

Redovan autobusni prijevoz organiziran je na području Grada Zagreba i području gradova Velika Gorica i Zaprešić te općina Bistra, Luka, Stupnik, Klinča Sela i Jakovlje. Cjelokupan autobusni promet odvija se na 134 dnevne i četiri noćne linije. Vozni je park tipiziran i sastoji se od vozila marke MAN, Mercedes Benz i Iveco –Irisbus. Od ukupnog broja autobusa 385 je niskopodnih (83% od ukupnog broja autobusa), solo i zglobnih.


Uspinjača

Uspinjača za Gornji grad najstarije je prijevozno sredstvo organiziranoga javnog prijevoza putnika u Zagrebu, Donja postaja uspinjače nalazi se u Tomićevoj ulici, a gornja ispod same kule Lotršćak s koje se pruža pogled na gotovo cijeli Zagreb.
 
Radno vrijeme: radnim danom, subotom, nedjeljom i praznikom od 6.30 do 22 sata

 

Prijevoz osoba s invaliditetom

Pravo na tu vrstu prijevoza ostvaruje se na temelju molbe ustanove koju pohađa dijete s teškoćama u razvoju, odnosno udruge osoba s invaliditetom. Molbu razmatra Odjel za zaštitu osoba s invaliditetom pri Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a koji ujedno izdaje i popis korisnika na temelju kojeg ZET organizira prijevoz. 

 

Prijevoz školske djece

Podružnica ZET organizira i prijevoz školske djece s mjestom prebivališta udaljenim od obrazovnih institucija do 3 kilometra za niže razrede osnovne škole, odnosno više od 5 km za više razrede. U školski autobusni prijevoz uključeno je 28 autobusa, koji su sukladno zakonskim odredbama prilagođeni prijevozu djece i u skladu su s visokim sigurnosnim standardima.
 
Prijevoz se organizira na temelju zahtjeva škola i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, a u skladu s važećim zakonskim propisima.


Turističke linije

Turistički razgled Zagreba organiziran je kabrio autobusima na dvije kružne linije prema „hop on hop off“ principu. Cijena jednodnevne karte je 70 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina starosti 35 kuna. Djeca do 7 godina starosti ne plaćaju kartu, uz uvjet da se uz jednu odraslu osobu smije voziti najviše troje djece. Turistički autobusi voze od svibnja do listopada.

Svakoga vikenda od 10 do 19 sati ZET organizira i besplatne vožnje turističkim vlakićem.

 

Marketing

Marketinška ponuda podružnice ZET jedinstvena je na cjelokupnom području Grada Zagreba, a zacijelo i šire. Uz najatraktivniju ponudu cjelokupnog oslikavanja tramvaja i autobusa, moguće je i oglašavanje na jediničnim ili ukupnim promidžbenim površinama vozila te u unutrašnjosti vozila. U ponudi je i realizacija različitih oblika promidžbenih akcija te najam vozila (tramvaja i autobusa, kabrio i klasičnih).
Ostale informacije na tel. 365−1671, 365−1672 i 365−1673 ili mailom na marketing@zet.hr

 

Tarifni sustav

Usluga javnoga gradskog prijevoza koju pruža ZET podijeljena je na pet tarifnih zona i naplaćuje se prema važem Cjeniku.
Aktualne informacije  o stanju u prometu, vrstama karata, ali i svim drugim aktualnostima mogu se dobiti na jedinstvenom telefonskom broju 072 500 400, bez dodatne naplate. S agentima se može razgovarati radnim danom od 0 do 24 sata.
 
www.zet.hr