Za uspostavu informacijske sigurnosti odobreno 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Zagrebačkom holdingu odobreno je 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uspostavu informacijske sigurnosti

7. svibnja 2021. 
– Krajem travnja ove godine Europska komisija odobrila je Zagrebačkom holdingu 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekta "Uspostava informacijske sigurnosti u sustav korporativne sigurnost". Ukupna vrijednost projekta je 3,3 milijuna kuna, pri čemu je preostali iznos osiguran iz sredstava Zagrebačkog holdinga. 

Cilj projekta je uspostava standardiziranog, sigurnijeg i pouzdanijeg mrežnog i informacijskog sustava u svrhu omogućavanja neometanog odvijanja poslovanja Holdinga, što u konačnici rezultira i isporukom sigurne i pouzdane usluge građanima grada Zagreba.

Upravljanje informacijskom sigurnosti također u znatnoj mjeri smanjuje rizik od nastanka štete, zbog eventualnih sigurnosnih incidenata, omogućuje daljnju digitalizaciju i veću dostupnost servisa Zagrebačkog holdinga građanima i korisnicima usluga, te osigurava daljnju implementaciju novih usluga i zadovoljava propise kao što je GDPR.

Usvajanjem Pravilnika informacijske sigurnosti ranije ove godine i realizacijom projekta "Uspostava informacijske sigurnosti u sustav korporativne sigurnosti", uspostavlja se okvir za uspješno upravljanje i nadzor podataka i informacija s ciljem zaštite radnika i cjelokupne informacijske imovine u pogledu očuvanju povjerljivosti, cjelovitosti i dostupnosti informacija te pravnih i poslovnih interesa Zagrebačkog holdinga.

Potpisivanje ugovora tijekom sljedećih nekoliko tjedana
Projekt je prijavljen u studenome prošle godine za sufinanciranje na poziv CEF Telecom Call for proposals 2020 (CEF-TC-2020-2 – Cybersecurity), koji je objavljen u sklopu programa Connecting Europe Facility 2014-2021. Radi se o jednom od ključnih instrumenata namijenjen ulaganju u infrastrukturne prioritete Europske unije u području prometa, energetike i digitalne tehnologije. U sklopu ovog instrumenta također se osigurava podrška projektima od zajedničkog interesa koji poboljšavaju svakodnevni život građana, poduzeća i javne uprave te pridonose razvoju jedinstvenog digitalnog tržišta razmještanjem europske digitalne infrastrukture diljem EU.

Potpisivanje ugovora između Europske izvršne agencija za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HaDEA), potpisnicom u ime Europske komisije i Zagrebačkog holdinga očekuje se tijekom sljedećih nekoliko tjedana.