Na Jesenskom velesajmu više od 500 izlagača iz 30 zemalja

Na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu, koji će se održati od 22. do 26. rujna, nastupiti će više od 500 izlagača iz 30 zemalja, a očekuje se oko 50.000 posjetitelja.

Sajam se održava  u 10 izložbenih hala koje su tematski podijeljene u šest skupina: specijalizirani sajmovi – Energetika i ConTech, Sajam glazbe, plesa i multimedije, Široka potrošnja, Dani mode,  te po prvi puta Mystic - međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti, koji je od strane projektnog tima podružnice Zagrebački velesajam pripreman  s puno profesionalizma i entuzijazma. Stoga ne čudi da je, prema reakcijama tržišta, prvijenac JMZV-a doživio potpun uspjeh. Izlagači još i ovih zadnjih dana pred otvorenje dolaze i prijavljuju svoj sajamski nastup.

U sklopu MYSTIC-a predstavit će se zaista renomirani predstavnici iz područja alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti, te se pozivaju svi posjetitelji koje zanima ovo područje i koji žele saznati kako unaprijediti kvalitetu svog života, koje terapije koristiti da bi se  osnažilo tijelo i duša, kako pravilno pripremiti hranu, na koji način koristiti ljekovito bilje te dobiti informacije vezane uz rubna područja znanosti, neka navrate u paviljon 6, gdje se održava sajam Mystic.

Zemlja partner ovogodišnjeg Jesenskog velesajma je Kina. Izlagači će nastupit u paviljonu 11A, poznatom kao Kineski paviljon na Zagrebačkom velesajmu, gdje će se predstaviti 32 izlagača iz 9 kineskih gradova i pokrajina. Osim izložbenog programa, naša Zemlja partner pripremila je brojne zanimljive nagradne igre. Jedna od najatraktivnijih je stolnoteniski meč s vrsnim kineskim stolnotenisačem. Posjetitelj koji ga uspije pobijediti osvaja računalo marke Lenovo!

Pored Kine, kolektivnim izložbama u istom paviljonu predstavit će se i izlagači iz Austrije, Indonezije i Poljske.

Široka potrošnja je sajam na kojem će se moći vidjeti proizvodi i usluge domaćih i stranih izlagača iz desetak zemalja, a za koje je posebno zainteresirana široka publika. Za široku publiku također je organizirana i maloprodaja, i to u paviljonima 10, 10A i na otvorenom prostoru istočno od paviljona 6, gdje će posjetiteljima biti ponuđeni proizvodi po posebnim, akcijskim cijenama.

Grad Zagreb i Zagrebački holding u paviljonu 8A

Ovogodišnji, 86. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam po mnogočemu će biti drugačiji od dosadašnjih. Novost je i to da će se u sklopu Međunarodnog sajma energetike, ekologije i prometne logistike predstaviti podružnice i društva Zagrebačkog holdinga, koja svojom djelatnošću brinu o kvaliteti života građana grada Zagreba, te Grad Zagreb koji će u izlagačkom i prezentacijskom dijelu predstaviti svoje aktivnosti i projekte na području energetski održivog razvoja Grada.

U paviljonu 8A razvojne projekte i aktivnosti u okviru sajamskih tema predstavit će :

  • Pomet i logistika - ZET i Zagrebparking
  • Ekologija/Energetika - Zrinjevac, ZGOS, Vodoopskrba i odvodnja, Čistoća, Gradska plinara d.o.o i Gradska plinara Zagreb-Opskrba d.o.o
  • Graditeljstvo - Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, Stanogradnja i Direkcija ZGH.

Njihov se nastup bazira na unaprjeđenju kvalitete života građana kroz pružanje kvalitetnijih usluga Zagrebačkog holdinga. Stoga će kroz izložbeni i stručno popratni program te predavanja sve podružnice obraditi mnoge teme interesantne za svakog stanovnika Zagreba.

Biti će prikazane nove tehnologije i razvojni programi podružnica, a kojima se, među ostalim, štedi energija i smanjuje onečišćenje okoliša. Bit će to prigoda da se doživi drugačiji Holding, ZET, Zrinjevac, Čistoća, Gradska plinara i ostale podružnice koje i društveno odgovornim poslovanjem brinu o dobrobiti stanovnika Zagreba.

Zabavni programi i poslije radnog vremena

Jesenski velesajma specifičan je i po tome što su samo dvije od šest tematskih cjelina, Energetika i Contec, orijentirane prvenstveno na poslovne posjetitelje. Ostale četiri cjeline – Sajam glazbe, plesa i multimedije, Mystic, Dani mode i Široka potrošnja svojim će programom zacijelo biti izuzetno zanimljive svekolikom pučanstvu, jer su se izlagači vrlo ozbiljno pripremili za izložbeni dio, ali i za sva interesantna događanja i prezentacije za publiku.

Jedna od zanimljivosti je i Laser labirint show koji će posjetiteljima omogućiti da se na trenutak užive u ulogu glavnih aktera filma Klopka. Svakog posjetitelja koji u duljoj vremenskoj jedinici ne presječe zelene laserske trake očekuje nagrada!

I nakon radnog vremena odvijat će se posebni programi. U paviljonu 7 i 7A, gdje se održava sajam plesa, 22. rujna bit će veliki Salsa party, od 20 do 24 sata. Sljedećeg dana svoj nastup ima Kelkopa - profesionalni plesni ansambl, isto do 24 sata. U noći subota na nedjelju, od 20 do 4 sata ujutro održat će se DEMO on festival, na kojem će nastupiti najkvalitetniji demo rock sastavi iz gotovo svih krajeva Hrvatske.

Servisne informacije

Radno vrijeme sajma je od 9.30 do 19 sati u srijedu, četvrtak i petak, 22., 23. i 24. rujna, a u subotu 25. rujna od 9.30 do 21 sati. Posljednji dan sajma, u nedjelju, 26. rujna, radno vrijeme je od 9.30 do 18 sati.

Svaki dan bit će organizirane prezentacije, degustacije, škola kuhanja, škola disanja, vježbe smijeha koje relaksiraju te ostali bogat program. Sve je također popraćeno s nagradnim igrama s vrijednim nagradama koje će sigurno oduševiti posjetitelje.

Cijena cjelodnevne karte je 30 kuna, a za đake, studente i umirovljenike 15 kuna. Po cijeni od 90 kuna može se kupiti ulaznica za stalni posjet.

Za večernje, odnosno noćne programe morat će se kupiti posebne karte, po cijeni od 20 do 50 kuna.

Posjetiteljima su na raspolaganju Južni ulaz, Ulazi Zapad I.
 Aktualne informacije o događanjima na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu mogu se pratiti i na novoj, redizajniranoj internetskoj stranici na  www.zv.hr
 

Podružnica Zagrebački velesajam