EN HR

Snijeg na Sljemenu pokrenuo Zimsku službu

Uoči početka zimske sezone, danas je u bazi na Žitnjaku održana glavna smotra Zimske službe, koju temeljem ugovora s Gradom Zagrebom na županijskim, lokalnim i dijelu nerazvrstanih cesta Grada Zagreba provodi Zagrebački Holding d.o.o., podružnica Zagrebačke ceste.

Međutim, da su spremne za nadolazeću sezonu ekipe Zimske službe pokazale su još jučer očistivši od snijega najzahtjevniju zagrebačku dionicu - Sljemensku cestu. Gusti snijeg, koji je počeo padati od noći ponedjeljak na utorak, zaustavio je i promet na autobusnoj liniji Mihaljevac - Sljeme. Prve su ralice počele čistiti Sljemensku cestu već oko 4 sata ujutro, a unatoč tome što je snijeg padao bez prestanka, osam je ekipa za nekoliko sati uspjelo očistiti cestu i osposobiti ju za normalan promet.

Radom ekipa bio je zadovoljan i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, koji je jučer tijekom prijepodneva, u društvu voditelja Zagrebačkih cesta Srećka Vučkovića i šefa Zimske službe Hasana Džombića, obišao Sljemensku cestu.

Podsjetimo još da Zimska služba za ovu sezonu ima u pripravnosti 196 ekipa i isto toliko vozila. Uz 130 kamiona ralica, gradske ulice čistit će još 40 traktora i 26 malih ralica za raščišćavanje uskih uličica. Za ovu sezonu osigurano je 10.000 tona soli. Osim na Sljemenskoj cesti, jučer su ralilo još samo u nekoliko ulica u Čučerju.