EN HR

Organizacija prijevoza uoči i na blagdan Svih svetih

Uoči i na blagdan Svih svetih, u subotu i nedjelju - 31. listopada i 1. studenog, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza.

TRAMVAJSKI PROMET

U subotu, 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom subotnjem voznom redu, a sukladno potrebama, linije 6, 11 i 12 bit će pojačane s dodatnim kapacitetima.

U nedjelju, 1. studenog, na blagdan Svih svetih, na linijama 1, 2, 5, 8, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 voziti veći broj vlakova u odnosu na klasičan nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET

Zbog već sada pojačanog broja putnika prema gradskim grobljima ZET će i nadalje, prema potrebi, do petka, 30. listopada te u ponedjeljak, 2. studenog, uključivati dodatne autobuse koji će voziti na redovnim autobusnim linijama prema gradskim grobljima.

Na liniji 263 Dubec - Sesvete - Kašina - Planina Gornja, do 30. listopada te 2. studenog vozit će dodatni autobusi na trasi Dubec - Markovo Polje.

31. listopada i 1. studenog bit će organizirane izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec – Markovo Polje.

PRIJEVOZ GRAĐANA NA GROBLJE MIROGOJ

Izvanredna autobusna linija 199 Kaptol-Mirogoj i Kaptol-Krematorij bit će uspostavljena u subotu, 31. listopada, i nedjelju, 1. studenog, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol-Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol - Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva –Nova Ves – Kaptol.

Trasa linije Kaptol – Krematorij: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovnih linija.

Izvanredna autobusna linija 297 Kvaternikov trg – Srebrnjak vozit će u subotu, 31. listopada, i nedjelju, 1. studenog, od 8 do 20 sati. Autobusi na liniji kretat će svakih pet do sedam minuta.

Trasa linije 297: Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol-Kvaternikov trg, a izlazak putnika bit će na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.

Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Redovne autobusne linije

Linije 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg i 238 Kaptol – Kozjak neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati. U istom razdoblju linije 203 Svetice – Vinec – Krematorij i 226 Kaptol – Remete – Svetice bit će skraćene te će voziti na relaciji Svetice – Vinec – Remete (alternativno Svetice – Vinec) i Svetice – Remete (alternativno Svetice – Remete/Česmičkog). Autobus linije 207 Srebrnjak – Rim – Srebrnjak prometovat će na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak trasom: Kozjak – Rebar – Lašćinska – Bijenička – redovna trasa do raskrižja Bijenička/Lašćinska – Lašćinska – Rebar – Kozjak.

Zbog posebne regulacije prometa, 31. listopada od 8 sati do 1. studenog do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 Kaptol - Britanski trg u smjeru Britanskog trga.

Trasa linije 105
: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva i dalje redovnom trasom. U istom vremenu u smjeru Britanskog trga bit će uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

PRIJEVOZ GRAĐANA NA GROBLJE MIROŠEVEC

Izvanredna autobusna linija 299 Dubrava – Miroševec vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja. Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška – Oporovečka – Aleja tišine – Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) – Oporovečka – Avenija Gojka Šuška – Dubrava.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na srednjem prometnom traku Aleje tišine.

Redovne autobusne linije

Linije 206 Dubrava – Miroševec i 210 Dubrava – Studentski grad – Klin neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati. Linija 223 Dubrava – Trnovčica – Dubec 31. listopada i 1. studenog, radi posebne regulacije, vozit će izmijenjenom trasom u smjeru terminala Dubrava, kako slijedi: Dubec – Dubečka – A. Nuića – Stadlerova – Trnovčica – Klin – Koledinečka – Dankovečka – Ulica Dubrava – terminal Dubrava.

PRIJEVOZ GRAĐANA NA GROBLJE MARKOVO POLJE

Izvanredna autobusna linija 298 Dubec – Markovo polje bit će uspostavljena 31. listopada i 1. studenoga od 7.30 do 19 sati i prometovat će trasom: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.

CIJENA PRIJEVOZA

Na izravnim autobusnim linijama Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec i Dubec – Markovo Polje primjenjivat će se tarifa prve zone.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH

Uoči blagdana Svih svetih, u subotu, 31. listopada, redovne autobusne linije 230 Dubrava – Granešinski Novaki i 125 Črnomerec – Gornje Vrapče bit će pojačane s dodatnim autobusom. Na liniji 181 Trg mladosti – Groblje Zaprešić dodatni autobus vozit će u vremenu od 17.30 do 20.15 sati.

Autobusna linija 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra na kojoj će u vremenu od 8.30 do 18.15 voziti jedan zglobni autobus.

Autobusi linija 172 Zagreb (Črnomerec) – Zaprešić, 176 Zagreb (Črnomerec) – Gornja Bistra i 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra zaustavljat će se u vremenu od 8 do 20 sati na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

Na ostalim redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se subotnji vozni red.

Na blagdan Svih svetih, u nedjelju, 1. studenog, autobusni promet bit će organiziran na sljedeći način: na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Redovna autobusna linija 230 Dubrava – Granešinski Novaki pojačat će se s dva autobusa od 8.30 do 20 sati. Linija 125 Črnomerec – Gornje Vrapče pojačat će se s tri autobusa od 8 do 17 sati. Izvanredna autobusna linija 181 Trg mladosti - Groblje Zaprešić bit će uspostavljena u vremenu od 8 do 20.45 sati.

Redovna autobusna linija 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra pojačat će se izvanrednom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra na kojoj će od 8.30 do 18.15 sati voziti jedan zglobni autobus.

Autobusi linija 172 Zagreb (Črnomerec) – Zaprešić, 176 Zagreb (Črnomerec) – Gornja Bistra i 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra od 8 do 20 sati zaustavljat će se na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

ZET-ov Centar za nadzor i upravljanje prometom pratit će sve linije prema grobljima na području i u okolici grada, koje će se do 19 sati po potrebi i mogućnostima pojačavati dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Građane ćemo o stanju u prometu informirati promptnim objavama vijesti na službenoj internetskoj stranici podružnice Zagrebački električni tramvaj te izravnim tonskim vijestima koje će se čuti u putničkim prostorima svih vozila i na stajalištima opremljenim informativnim zaslonima.

Podružnica Zagrebački električni tramvaj